Cornulete fragede

de Lorra in Dulciuri, 12 Oct 2013 | 35675 vizualizari

 

Sunt tare bune si atat de fragede...
Obisnuiam sa le cumpar, dar niciodata nu descopeream acel "ceva" , gustul autentic. Asa ca m-am pus pe treaba si nu am fost dezamagita :)
Acum pot spune ca mi-am "facut pofta" !

 

INGREDIENTE

  • 400 gr faina
  • 200 gr smantana
  • 200 gr unt
  • 1 plic praf de copt
  • un praf de sare
  • 2 linguri otet
  • 1 ou + 50 ml lapte pt uns
  • 300 gr rahat
Portii: 10
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornulete fragede:

Inainte de toate, se scot ingredientele de la frigider si se tin la temperatura camerei timp de 1-2 ore.

Se mixeaza untul cu smantana, apoi se adauga otetul si praful de sare.

Faina se amesteca cu praful de copt si se adauga in compozitia de unt, turnata in ploaie. Se framanta bine pana devine un aluat consistent, nelipicios.

Se infasoara in folie de plastic si se tine la frigider pentru o ora.

Rahatul se taie pe lungime, in betisoare de marime potrivita.

Se intinde aluatul pe masa de lucru tapetata cu faina, in discuri cu grosimea de 4-5 mm. 

Se taie fiecare disc in triunghiuri, se pun bastonasele pe fiecare din ele si se ruleaza de la baza spre varf.

Se pregateste o tava tapetata cu ulei si faina, se aseaza cornuletele si se ung cu oul batut amestecat cu lapte.

Se coc la foc mediu, 40-45 min.

Cand sunt gata se pudreaza cu zahar.

 

TIPS-URI

1

Se pot unge si cu ou batut + zahar si nuca macinata.

2

Pentru umplutura se foloseste rahat, gem, magiun, nuci + gem.

RETETA IN IMAGINI

Cornulete fragede-0
Cornulete fragede-1
Cornulete fragede-2
Cornulete fragede-3
Cornulete fragede-4
Cornulete fragede-5
Cornulete fragede-6
Cornulete fragede-7
Cornulete fragede-8

COMENTARII (34)

Lorra 1

13.10.2013, 16:03

Mc Corina

diaconta 1

13.10.2013, 18:45

cu siguranta sunt foarte fragede

Lorra 1

13.10.2013, 20:23

Dia

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04