Melci cu scortisoara

de Anamaria Cook in Dulciuri, 6 Dec 2012 | 2428 vizualizari

 

Acesti melcisori imi aduc aminte de Romania si nu ca ar reprezenta vreun fel de mancare nationala ci pur si simplu ii mancam destul de des in drum spre sau de la serviciu.

 

INGREDIENTE

  • ALUAT:
  • 500 g faina
  • 12 g drojdie uscata
  • 250 ml lapte
  • un ou
  • un praf de sare
  • 4 linguri zahar brun
  • 50 g unt
  • un galbenus + o lingura lapte pentru uns
  • UMPLUTURA:
  • 100 g unt
  • 150 g zahar
  • 2 linguri scortisoara
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Melci cu scortisoara:

Puneti drojdia si o lingurita de zahar in laptele caldut si lasati la dospit.

Cand a inceput sa se formeze ca o spuma la suprafata turnati maiaua peste faina apoi adaugati oul, praful de sare, margarina si zaharul. Apoi framantati pana obtineti o coca moale.

Acoperiti aluatul cu un prosop de bucatarie curat si lasati sa creasca la loc caldut pana ce isi dubleaza volumul.

Cand aluatul a crescut framantati din nou pana ce devine elastic apoi intindeti o foaie cam de 2 mm grosime.

Amestecati untul cu zaharul si scortisoara si intindeti amestecul peste foaia de aluat.

Rulati aluatul si taiati rondele cam de doua degete grosile.

Asezati rondelele pe o tava tapetata cu hartie de copt si lasati sa mai creasca inca 10-15 minute.

Ungeti melcii cu galbenusul batut si lingura de lapte apoi coaceti in cuptorul incins la 180C/350F/gaz 4 pentru aproximativ 30 de minute sau pana ce devin aurii.

Puteti glazura cu putina ciocolata alba topita sau simpli.

POFTA BUNA!!!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Melci cu scortisoara 192333
retete culinare - Melci cu scortisoara 192334
retete culinare - Melci cu scortisoara 192335
retete culinare - Melci cu scortisoara 192336
retete culinare - Melci cu scortisoara 192337
retete culinare - Melci cu scortisoara 192338

COMENTARII (20)

Rux 1

06.12.2012, 21:38

Mmmm cat de buni...si frumosi!

Anamaria Cook 1

07.12.2012, 01:47

Multumesc muult tuturor!!!

Sim0na 1

07.12.2012, 14:37

ce mult imi plac

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

pe 05.12 la 20:21