Calcan la gratar cu cartofi copti

de ANCA in Peste, 6 Iun 2010 | 8415 vizualizari

 

UN PRANZ DE WEEK-END DEMENTIAL, LA IARBA VERDE, CARE MUSAI TREBUIE INSOTIT DE UN VIN ALB RECE SI BUN:)

 

INGREDIENTE

  • un calcan
  • condimente ptr peste
  • piper
  • ulei de masline
  • o legatura usturoi verde
  • o legatura patrunjel
  • cartofi noi
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Calcan la gratar cu cartofi copti:

Calcanul se curata si se spala, daca are saculeti de icre inauntru, nu se scot (sunt absolut delicioase coapte asa, in peste)

Intai, am pus pe gratar cartofii noi, spalati bine si inveliti in folie de aluminiu. S-au facut cam in 30 min, nefiind foarte mari.

Calcanul se unge bine pe toate partile cu ulei de masline, se condimenteaza si se frige pe ambele parti, dar jarul sa fie domolit si grilul pus la o distanta care sa nu-l arda. Se intoarce cu ajutorul unei farfurii intinse, care se pune de-asupra pestelui si se rastoarna.

Pentru garnitura, m facut un mujdei din usturoi verde amestecat cu patrunjel pe care l-am turnat peste cartofii calzi.

Pofta buna!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Calcan la gratar cu cartofi copti 36060
retete culinare - Calcan la gratar cu cartofi copti 36061
retete culinare - Calcan la gratar cu cartofi copti 36062
retete culinare - Calcan la gratar cu cartofi copti 36063

COMENTARII (16)

Bucataras 1

16.06.2010, 09:29

unde ati fost ancutzo, la snagov?..ca vad si o piscina

Bucataras Medi 1

16.06.2010, 09:40

sefu, ar fi buna o balaceala intr-o piscina pe caldurile astea,nu?

ANCA 1

16.06.2010, 10:38

nu, la baza la husband, e cu acces pompieristic doar este intr-adevar, o oaza, pe malul lacului Pantelimon, piscina, verdeata, copaci umbrosi, numa bine de stat sub ei la un gratarel.. poate mai revin cu preparate de weekend de acolo

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de legume cu soia

de ravanna 1

Supa de legume cu...

ieri la 21:05

Madlene

de Criss 6

Madlene

ieri la 18:07

Sarmalute din quinoa, la CrockPot

Sarmalute din...

ieri la 15:18