Calzone cu ciuperci si pui

de aziz in Pizza, 16 Mar 2012 | 3042 vizualizari

 

Calzone un alt fel de pizza care vine desigur din Italia, mai exact din Puglia si numita de localnici ,,Panzerotti,, .Umplutura de baza a acestei pizza inchisa este mozarella si rosii, plus alte toping-uri specifice pizzei.Avantajul acestea ar fi ca este inchisa si poate fi servita chiar in mers ,perfect valabila in zilele noastre:))) desi perfect nesanatos....dar voi spune ca ar fi un pachetel perfect la scoala sau la servici ,o cina excelenta lenesa in fata televizorului sau micul dejun al unei sambete linistite de primavara...:)))

 

INGREDIENTE


  • 500 gr faina alba
  • 200ml lapte caldut
  • o lingura de drojdie granulata
  • un praf de sare
  • o lingura de zahar
  • 70 ml ulei de masline
  • mozarella
  • ciuperci
  • piept de pui
  • o jumatate de ceapa taiata foarte fin
  • un catel de usturoi
  • oregano uscat
Portii: 8
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Calzone cu ciuperci si pui:

Facem aluatul mai intai punem faina cernuta intr-un castron.Intr-un castronel punem drojdia ,zaharul ,3 linguri de faina si putin lapte amestecam bine acoperim cu folie de plastic si lasam la loc cald pana creste .Aceasta maia se adauga in castronul cu faina impreuna cu restul de lapte caldut se poate o mai fi nevoie de 50 ml lapte depinde de faina.Adaugam si uleiul de masline si framantam aluatu.l Daca da Domnu si mai santeti un pic nervoasa ,au picat nervii la fix ..aluatului de pizza ii place sa fie bruscat mai exact trantit de masa :)))deci izbiti fara retineri va creste mult mai usor :)))).Cat timp aluatul se umfla in pene pregatim umplutura; eu am calit ciupercile in cateva linguri ulei de masline o umbra de ceapa si un catel de usturoi .Pieptul de pui l-am taiat cubulete maruntele si l-am prajit nici prea prea ,nici foarte foarte in cateva linguri de ulei cu niscai praf de barbecuie, sare,piper si oregano uscat.Cand alatul nostru da pe de laturi il aducem la locul faptei ,respectiv masa de bucatarie intindem foi rotunde subtirele de marimea unei farfurii punem umplutura pe jumatate de cerc ,adica pui si ciuperci si desigur mozarella ,facem plic (vz foto)punem la crescut din nou 15-20 minute si apoi dam la cuptorul incins in prealabil 180 gr pana se rumeneste frumos.Dupa sant convinsa ca va descurcati si fara mine....

 

 

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Calzone cu ciuperci si pui 152196
retete culinare - Calzone cu ciuperci si pui 152197
retete culinare - Calzone cu ciuperci si pui 152198
retete culinare - Calzone cu ciuperci si pui 152199
retete culinare - Calzone cu ciuperci si pui 152200
retete culinare - Calzone cu ciuperci si pui 152201
retete culinare - Calzone cu ciuperci si pui 152202

COMENTARII (32)

Bucataras Medi 1

25.03.2012, 10:05

hahaha.............pupicei inghesuiti..........vreau si eu.

gaby_duceag 1

25.03.2012, 10:07

pe asta cu pupicei inghesuiti de unde puii mei ai mai invatat-o?))))))

aziz 1

25.03.2012, 16:13

de la mine ma astept la orice

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S