Multipizza

de alinasava in Pizza, 13 Noi 2013 | 785 vizualizari

 

Ador pizza atat eu cat si familia mea,de aceea cand fac pizza fac mai multa,asa ca spor la treaba!

 

INGREDIENTE

  • PENTRU ALUAT
  • 500 g faina
  • 220 ml apa calduta
  • 2 linguri ulei
  • 1 lingura zahar
  • 1 lingurita sare
  • 1 plic drojdie uscata
  • PENTRU DECOR
  • masline negre tocate
  • salam taiat felii subtiri
  • ciuperci taiate juliene
  • branza topita hohlland
  • rosii cherry
  • ketchup dulce
  • piper
  • rosii galbene
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Multipizza:

Incepem cu ingredientele care se  pun deasupra blatului de pizza: ciupercile si maslinile tocate fasii, iar salamul rondele se pun intr un vas sau tava si se coc15-20 minute, pana isi schimba putin textura.

Pentru aluat,se pune faina intr-un castron, apoi drojdia uscata, zaharul, uleiul, apa calduta si sarea. Se amesteca toate si se framanta bine 20 minute, pana aluatul devine elastic. Se lasa la crescut (eu l am pus pe calorifer si in jumatate de ora crescuse) intr un loc cald.

Dupa ce a crescut il impartim in 5 bile aproape egale si din fiecare facem cate o foaie intinsa cu mana sa iasa pufoasa, apoi coacem fiecare foaie in fandela si pe o parte si pe alta, pana terminam tot.

Dupa aceia se aseaza fiecare foaie intr-o tava mare sau doua mai mici, se decoreaza cu ingredientele deja pregatite, dupa care mai adaugam branza topita fasii, rosia galbena taiata fasii, rosii cherry, ketchep si piper si se dau la cuptor aproximativ 15-20 minute.

Pofta buna!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Multipizza 278045
retete culinare - Multipizza 278046
retete culinare - Multipizza 278047
retete culinare - Multipizza 278048
retete culinare - Multipizza 278049
retete culinare - Multipizza 278050
retete culinare - Multipizza 278052
retete culinare - Multipizza 278053

COMENTARII (8)

Rocsi 1

14.11.2013, 11:49

alinasava 1

14.11.2013, 21:29

e de ajuns ca am castigat un bax de ulei...

alinasava 1

14.11.2013, 21:30

va pup.

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D