Caponata de vinete

de elucubratiiculinare in Mancaruri de post, 26 Sep 2017 | 5740 vizualizari

 

Un aperitiv sau un fel principal vegetarian aromat cu usturoi, roșii proaspete, ceapă roșie și pătrunjel.

 

INGREDIENTE

  • 2 vinete (0,5 kg)
  • 1 ceapă roșie
  • 2-3 roșii bine coapte
  • 2 lingurițe oțet de vin roșu
  • 2 căței usturoi
  • 2 linguri capere
  • 2 linguri pătrunjel verde
  • sare
  • piper negru proaspăt măcinat 
  • 200 ml ulei
  • 50 g stafide aurii - opțional
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Caponata de vinete:

Dacă vă hotărâți și vă plac mâncărurile un pic mai dulci, atunci începeți cu stafidele. 

Se toarnă apă fierbinte peste ele și le lăsați să se hidrateze.

 Vinetele se spală și se taie cubulețe. Ceapa se curăță și se toacă mărunt. Roșiile se opăresc, se curăță de coajă și se toacă mărunt.  

Vinetele se prăjesc în ulei încins într-o tigaie neaderentă. Nu încercați să le prăjiți pe toate odată, ele se prăjesc în 3-4 tranșe, adăugăm ulei, dacă este cazul după fiecare tranșă. Se scot într-un castron după ce vor fi rumene pe toate părțile.

În aceeași tigaie, adăugăm ulei și sotăm ceapa roșie tocată mărunt. După 2-3 minute, adăugăm usturoiul tăiat feliuțe, apoi roșiile. Gătim 2 minute, amestecând frecvent, apoi adăugăm vinetele, oțetul, stafidele scurse și caperele. Amestecăm ușor. Se îndepărtează de la căldură, se condimentează cu sare și piper și frunze de pătrunjel proaspăt.

Se servește caldă sau la temperatura camerei. Se poate păstra la frigider și câteva zile într-un recipient închis etanș.

Daca ti-a placut reteta noastra "Caponata de vinete" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Fasole scazuta de post