Capsuni in crema de gris

de Catalina L in Dulciuri, 2 Iun 2015 | 1014 vizualizari

 

Cand am vazut retata aceasta am pus-o deoparte imediat- daca vreti sa vedeti reteta originala este aici :
http://www.lesgourmandisesdisa.com/2009/04/semouline-aux-fraises.html?m=1

Simplu de facut fara coacere la cuptor- rezultatul este surprinzator.

 

INGREDIENTE

  • 500 g de capsuni
  • 1 lingura de zeama de lamaie
  • 2 linguri de zahar pudra

Pentru grisul cu lapte :

  • 500 ml de lapte
  • 3 linguri de zahar tos
  • 70 g de gris
  • vanilie

Pentru crema engleza :

  • 2 galbenusuri
  • 250 ml de lapte
  • 3 linguri de zahar tos
  • 2 foi de gelatina
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Capsuni in crema de gris:

Spalati si curatati capsunile de codite.
Pregatiti formele de silicon.

Grisul cu lapte:
Puneti la fiert laptele cu vanilia si zaharul.
Cand fierbe adaugati grisul in ploaie si amestecati cu un tel pana compozitia se ingroasa.

Crema engleza :
Se înmoaie gelatina intr-un bol cu apa rece. Puneti la fiert laptele.
Se amestecă bine galbenusurile cu zaharul intr-un castron sau bol mai mare.

Se toarnă treptat peste galbenusuri laptele fierbinte, amestecand bine cu un tel.

Se pune la foc mic amestecand mereu ca sa nu se prinda pe fund, pana cand crema se ingroasa un pic.

Luati de pe foc si adaugati foaia stoarsa de gelatina, amestecati bine.

Amestecati grisul cu lapte cu crema engleza.

Umpleti formele pe jumatate cu aceasta compozitie.

Adaugati 300 g de capsuni intregi sau taiate in doua si acoperiti-le cu restul compzitiei.

Lasati sa se raceasca si dati la frigider pentru cel putin 3-4 ore.

Mixati restul de capsuni cu zeama de lamaie si zaharul pudra. Puneti la rece.

Dupa 4 ore, scoateti din forma si puneti deasupra coulis de capsuni.

Serviti rece.

Pofta Buna !!!!

 

TIPS-URI

1

puneti la rece cel putin 4 ore inainte de a servi

RETETA IN IMAGINI

Capsuni in crema de gris-0
Capsuni in crema de gris-1
Capsuni in crema de gris-2
Capsuni in crema de gris-3
Capsuni in crema de gris-4
Capsuni in crema de gris-5
Capsuni in crema de gris-6
Capsuni in crema de gris-7
Capsuni in crema de gris-8
Capsuni in crema de gris-9
Capsuni in crema de gris-10

COMENTARII (15)

Rocsi

Rocsi 1

02.06.2015, 19:46

Super!

Andra_Constantinescu

Andra_Constantinescu 1

02.06.2015, 19:59

Bune!

Catalina L

Catalina L 1

02.06.2015, 20:21

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!