Caracatita cu rosii cherry si capere

de lilik in Fructe de mare, 11 Aug 2011 | 3702 vizualizari

 

va prezint o reteta mediteraneana..un mod de a pregati caracatita cu ingrediente simple si genuine...

 

INGREDIENTE

  • 1 caracatita marisoara(eu am avut 6 micute)
  • 3 catei de usturoi
  • rosii cherry 20-25 bucati
  • 1 lingura de capere
  • 1-2 pahare vin alb
  • sare
  • oregano
  • ardei iute
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Caracatita cu rosii cherry si capere:

Spalam bine caracatita si o portionam(daca este mare,daca sunt micute le lasam intregi) si le punem pe prosoape de hartie sa absoarba apa in exces.

Intre timp curatam usturoiul si il punem asa intreg la calit cu putin ulei.Cand incepe sa se coloreze punem bucatile de caracatita si le saltam 2-3 minute la foc iute,apoi stingem cu vinul si lasam 5 minute,dupa care punem rosiile cherry taiate in 4,le pisam putin cu o furculita,apoi punem caperele,putina sare si lasam la foc potrivit pana scade sosul(caracatita v-a lasa apa si pana scade trec 20-25 de minute circa),dar aveti grija sa nu scada prea mult.

La sfarsit punem ardei iute dupa gust si oregano,mai lasam 2-3 minute si dam deoparte.

Caracatita cu rosii cherry si capere este foarte buna. Nu vi s-a facut pofta?

 

 

TIPS-URI

1

daca lasam prea mult pe foc,caracatita se va intarii.

RETETA IN IMAGINI

Caracatita cu rosii cherry si capere-0
Caracatita cu rosii cherry si capere-1
Caracatita cu rosii cherry si capere-2
Caracatita cu rosii cherry si capere-3

COMENTARII (31)

Andreea Caroline

Andreea Caroline 1

18.08.2012, 17:04

de-ar vedea sotul...ar minca si poza

lilik

lilik 1

18.08.2012, 17:08

Ruxy

lilik

lilik 1

18.08.2012, 17:08

Caroline pai sa nu-i arati

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!