Carnaciori in aluat de casa

de epurasha2bb in Aperitive / Garnituri, 30 Iul 2010 | 4178 vizualizari

 

un aperitiv iubit de toti cu mic cu mare

 

INGREDIENTE

  • pt.aluat: 
  • faina(faina cat cuprinde aprox 250 g),
  • 80 g unt,
  • 1 galbenus,
  • un praf de sare,
  • 1/2 plic praf de copt,
  • apa calduta ;
  • 1 carnat sau 2 mai mari care se taie felii  sau carnaciori mici de bere.
  • 1 ou pt.uns deasupra
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Carnaciori in aluat de casa:

Se pregateste aluatul amestecand faina cu praful de copt si apoi cu untul topit in mijloc si cu galbenusul si praful de sare.Se adauga putin apa calduta si se framanta aluatul ca cel de paine pana e pufos.Apoi se tine un pic la rece, se intinde o foaie.

Se taie rondele de carnati si se pun pe cate un cerc sau patrat de aluat si apoi se inveleste parte peste parte, se ung cu ou batut deasupra si se dau la cuptor intr-o tava cu hartie de copt la cuptorul incins dinainte.Se lasa sa se rumeneasca .

 

RETETA IN IMAGINI

Carnaciori in aluat de casa-0
Carnaciori in aluat de casa-1
Carnaciori in aluat de casa-2
Carnaciori in aluat de casa-3
Carnaciori in aluat de casa-4

COMENTARII (11)

Corinuta

Corinuta 1

30.07.2010, 23:04

mena29

mena29 1

31.07.2010, 21:00

diana_k

diana_k 1

01.08.2010, 12:23

foarte buni

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!