Carnati de casa

de diaconta in Mezel de casa, 2 Dec 2010 | 18614 vizualizari

 

Pentru ca niciodata nu gasim de cumparat carnati pe gustul nostru,am hotarat sa-i preparam carnati de casa, asa cum ne plac.E foarte simplu.Maestru bucatar a fost bineinteles mama,eu doar un umil ucenic.Rezultatul a fost multumitor.

 

INGREDIENTE

  • 4 kg carne de porc
  • 1 kg carne de vita
  • 4 capatani de usturoi
  • sare
  • piper
  • boia
  • intestine de porc(aprox.10 m)
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Carnati de casa:

Carnea de porc trebuie sa aiba si suficienta grasime,altfel carnatii de casa  vor fi prea uscati.

Carnea se toaca mai mare (noua ne-a tocat-o la magazin,asa ca am scapat de o parte din munca).

Usturoiul se curata si se zdrobeste.

Se amesteca carnea si in mijlocul ei se face o adancitura.Sarea se amesteca cu putina apa calda(o cana) si se pune impreuna cu usturoiul in adancitura facuta in carne.

Se amesteca,se mai adauga cam o lingura de boia si piper dupa gust.

Se omogenizeaza foarte bine  astfel incat condimentele sa se amestece bine cu toata carnea.

Cu ajutorul unei tevi atasate la masina de tocat carne,se introduce amestecul de carne in intestine de porc.

Se inteapa bucatile de carnati de casa din loc in loc cu un ac,pentru a nu ramane aer.

Puteti consuma carnati de casa proaspeti ,in diverse preparate, prajiti sau gatiti la cuptor, sau ii puteti afuma.

Noua ne plac la fel de mult si intr-un fel si in altul....nu suntem mofturosi.

 

TIPS-URI

1

dupa preferinte puteti adauga in compozitia pentru carnati de casa si alte condimente

RETETA IN IMAGINI

Carnati de casa-0
Carnati de casa-1
Carnati de casa-2
Carnati de casa-3
Carnati de casa-4

COMENTARII (48)

diaconta

diaconta 1

04.12.2013, 16:28

Simona,pentru mine e important afumatul,ca altfewl nu prea ai ce sa adaugi in compozitie.
Si nu-i facem din carne foarte grasa

gaby_duceag

gaby_duceag 1

04.12.2013, 16:29

ca e ea destul de grasa....
)))))))))))))))))
muah))

diaconta

diaconta 1

04.12.2013, 16:30

Pai sa stii Gaby

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!