Carnati de casa

de violeta30 in Mezel de casa, 25 Dec 2014 | 3524 vizualizari

 

Am invatat cu placere sa fac carnati atat de la parinti, dar mai ales de la bunici... Bunicii mei faceau carnatii intr-un alt fel, parca mai speciali fata de parintii mei. Asa ca, de cativa ani ii fac dupa reteta bunicilor, iar copilul meu ii savureaza mereu cu placere !

 

INGREDIENTE

  • 3 kg carne de porc impanata
  • 2 kg carne vita
  • 1 kg pastrama din piept de oaie (se gaseste la Cora)
  • condimente pentru carnati Cosmin
  • condimente pentru carne tocata Cosmin
  • cimbru 1 lingurita
  • 2 lingurite cu varf de bicarbonat
  • 1 litru supa de carne
  • 3 capatani de usturoi (mai mari)
  • mate de carnati (groase sau subtiri, in functie de preferinta)
  • 1 pahar de bere (200 ml)
  • sare
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Carnati de casa:

Se toaca (sita masinii de tocat se alege in functie de preferinta) carnea de porc, de vita. de oaie, impreuna cu usturoiul si se amesteca cu condimentele, supa de carne, paharul de bere, cimbrul si bicarbonatul (un ingredient valoros la reteta de carnati, ii face mai pufosi si nu iti va fi rau de la tocatura). Se lasa peste noapte la rece. A doua zi se prajesc cateva chiftelute si se verifica daca amestecul este potrivit de arome si sare. Daca mai trebuie se mai adauga in functie de preferinta condimente sau sare.

Se procedeaza la umplerea matelor. Se pregateste masina de tocat, se fixeaza matul pe carnatar si se incepe formarea carnatilor. Dupa ce s-a umplut matul, se alege cat de mare se doreste sa fie carnaciorul si se rasuceste la distanta potrivita fiecare carnacior. Se pun carnaciorii la odihnit pe o bara de lemn. Se lasa pana a doua zi si apoi se pot introduce la congelator sau se pot afuma. Daca este mai frig afara se pot lasa atarnati mai mult timp la uscat (sub streasina casei :) ).

Pofta buna !

 

RETETA IN IMAGINI

Carnati de casa-0
Carnati de casa-1
Carnati de casa-2
Carnati de casa-3
Carnati de casa-4

COMENTARII (5)

Rocsi

Rocsi 1

26.12.2014, 21:17

Sunt mai buni pregatiti in casa!

Panacris

Panacris 1

27.12.2014, 09:39

Interesantă combinație!

elucubratiiculinare

elucubratiiculinare 1

27.12.2014, 16:05

cei mai buni

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Madlene

de Criss 6

Madlene

la 06:05

Cotlet de ton la grătar

de Bunica 6

Cotlet de ton la...

ieri la 20:05

Prăjitură frageda cu mere

de Bunica 6

Prăjitură...

ieri la 19:51

Gustare cu friptură de curcan

Gustare cu...

ieri la 19:24