Carnati de casa

de violeta30 in Mezel de casa, 25 Dec 2014 | 8773 vizualizari

 

Am invatat cu placere sa fac carnati atat de la parinti, dar mai ales de la bunici... Bunicii mei faceau carnatii intr-un alt fel, parca mai speciali fata de parintii mei. Asa ca, de cativa ani ii fac dupa reteta bunicilor, iar copilul meu ii savureaza mereu cu placere !

 

INGREDIENTE

  • 3 kg carne de porc impanata
  • 2 kg carne vita
  • 1 kg pastrama din piept de oaie (se gaseste la Cora)
  • condimente pentru carnati Cosmin
  • condimente pentru carne tocata Cosmin
  • cimbru 1 lingurita
  • 2 lingurite cu varf de bicarbonat
  • 1 litru supa de carne
  • 3 capatani de usturoi (mai mari)
  • mate de carnati (groase sau subtiri, in functie de preferinta)
  • 1 pahar de bere (200 ml)
  • sare
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Carnati de casa:

Se toaca (sita masinii de tocat se alege in functie de preferinta) carnea de porc, de vita. de oaie, impreuna cu usturoiul si se amesteca cu condimentele, supa de carne, paharul de bere, cimbrul si bicarbonatul (un ingredient valoros la reteta de carnati, ii face mai pufosi si nu iti va fi rau de la tocatura). Se lasa peste noapte la rece. A doua zi se prajesc cateva chiftelute si se verifica daca amestecul este potrivit de arome si sare. Daca mai trebuie se mai adauga in functie de preferinta condimente sau sare.

Se procedeaza la umplerea matelor. Se pregateste masina de tocat, se fixeaza matul pe carnatar si se incepe formarea carnatilor. Dupa ce s-a umplut matul, se alege cat de mare se doreste sa fie carnaciorul si se rasuceste la distanta potrivita fiecare carnacior. Se pun carnaciorii la odihnit pe o bara de lemn. Se lasa pana a doua zi si apoi se pot introduce la congelator sau se pot afuma. Daca este mai frig afara se pot lasa atarnati mai mult timp la uscat (sub streasina casei :) ).

Pofta buna !

Daca ti-a placut reteta noastra "Carnati de casa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (5)

Rocsi 1

26.12.2014, 21:17

Sunt mai buni pregatiti in casa!

Panacris 1

27.12.2014, 09:39

Interesantă combinație!

elucubratiiculinare 1

27.12.2014, 16:05

cei mai buni

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Carnati a la Pana