Carne de porc a portugheza

de cristeena20 in Mancaruri cu carne, 31 Oct 2014 | 2004 vizualizari

 

Inca o mancare traditionala de pe aici, ideala iarna cu muraturi.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr pulpa de porc
  • sare, piper, untura de porc(2 linguri)
  • 2 linguri pasta de ardei ; putin sos piri-piri, 2 pahare de vin alb
  • putin cimbru proaspat
  • 3 catei de usturoi
  • 500 gr cartofi
  • 150 gr masline negre
  • 250 gr muraturi asortate
  • o legatura de coriandru verde
  • 1 ardei iute (optional)
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Carne de porc a portugheza:

Carnea se taie cubulete si se pune in marinata. Adaugam sare, piper, pasta de ardei, 3 catei de usturoi tocati , putin sos tabasco si turnam vinul alb. Dam la frigider pentru cateva ore inainte de a prepara mancarea.

Cartofii se curata si se taie cubulete potrivit de mari.

 Muraturile se toaca marunt . Trebuie sa contina castraveti, gogosar si conopida, arpagic eventual.

 Intr-o tigaie punem untura si adaugam carnea (fara marinata) Lasam sa se prajeasca bine pe toate partile cca 5-7 minute. Cand scade lichidul si devin rumene bucatile de carne turnam marinata de pe carne si lasam sa se prajeasca pana scade de tot zeama. 

 Intre timp prajim cartofii si cand sunt aurii ii scoatem intr.un vas. Este bine sa se termine deodata cu carnea . Deci adaugam cartofii prajiti peste carnea din tigaie , apoi adaugam muraturile maruntite, si amestecam usor, avand grija sa nu zdrobim cartofii. Gustam de piper si picant . Adaugam si masline si stingem focul Presarsam cu generozitate cu  coriandru. Este foarte important sa folositi coriandrul verde deoarece ii da o aroma extraordinara.

Nu uitati vinul rosul alaturi :)

 

RETETA IN IMAGINI

Carne de porc a portugheza-0
Carne de porc a portugheza-1
Carne de porc a portugheza-2
Carne de porc a portugheza-3
Carne de porc a portugheza-4
Carne de porc a portugheza-5
Carne de porc a portugheza-6
Carne de porc a portugheza-7
Carne de porc a portugheza-8
Carne de porc a portugheza-9
Carne de porc a portugheza-10
Carne de porc a portugheza-11
Carne de porc a portugheza-12
Carne de porc a portugheza-13

COMENTARII (12)

iri_iri 1

01.11.2014, 22:48

mmmmm,ce pofta mi-a facut....

cristeena20 1

01.11.2014, 23:06

Va multumesc mult!!

Krystyan Trendy 1

23.12.2014, 18:06

foarte buna

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04