Cartofi copti umpluti cu ton

de Corinuta in Aperitive / Garnituri, 26 Aug 2010 | 3875 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 8 cartofi mari lunguieti
  • 1/2 ardei gras rosu
  • 1 conserva de ton
  • 200 ml smantana
  • 125 ml smantana ptr gatit
  • 1 lamaie
  • 1/2 legatura marar
  • 50 g unt
  • sare, piper cayenne
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi copti umpluti cu ton:

Se preincalzeste cuptorul la 200 de grade. Se spala cartofii si se sterg, apoi se inteapa repetat cu furculita si se impacheteaza in folii de aluminiu. Se pun intr-o tava si se coc in cuptor timp de o ora.

Se curata ardeiul si se toaca marunt. Se scurge tonul si se amesteca bine cu ardeiul, smantana si smantana ptr gatit.

Se taie jumatate de lamaie in felii subtiri, iar cealalta jumatate se stoarce. 

Se rup frunzele de marar, se toaca marunt si se adauga peste tonul cu smantana. Se condimenteaza cu suc de lamaie, sare si piper Cayenne.

Se despacheteaza cartofii, se cresteaza pe lungime si se desfac usor. Se sareaza fiecare si se pune cate o bucatica de unt deasupra.

Se umplu cartofii cu ton, se decoreaza cu felii de lamaie si marar si se servesc.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Cartofi copti umpluti cu ton 47815
retete culinare - Cartofi copti umpluti cu ton 47816
retete culinare - Cartofi copti umpluti cu ton 47817

COMENTARII (18)

Corinuta 1

27.08.2010, 13:55

Teomultumesc!

rivka 1

27.08.2010, 20:26

super sunt cartofii astia, mi-ai facut o pofta!!! fff buni trebuie sa fie, trebuie sa ii incerc si eu neeaparat!

Corinuta 1

29.08.2010, 11:58

Rivkamultumesc!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE: