Cartofi cu carnat de casa si cascaval la cuptor

de Adi75 in Mancaruri cu carne, 11 Mai 2014 | 4285 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg cartofi
  • 400 g carnat de casa
  • 5 oua
  • 150 g cascaval
  • 50 g parmigiano
  • 150 ml smantana sau iaurt
  • putin unt sau margarina ptr tapetat tava
  • 2 linguri ulei
  • sare si piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi cu carnat de casa si cascaval la cuptor:

Se pun cartofii si ouale la fiert. Dupa ce au fiert se scurg de apa si se lasa sa se raceasca. Între timp dam prin razatoare cascavalul.

Pregatim sosul: ouale si smantana + putina sare se amesteca bine pana cand obtinem o crema . 

Carnatii se taie rondele si se prajesc intr-o tigaie cu putin ulei pana incep sa se rumeneasca .

Dupa ce s-au racit cartofii se dau prin razatoarea mare si se pun in tava deja tapetata cu unt sau margarina , se pun peste stratul de cartofi si ouale date tot prin razatoare se pune sare si piper dupa gust. Asezam si o parte din carnatul prajit apoi punem crema de smantana, presaram jumatate din cascavalul razuit si jumatate din parmigiano,  apoi mai punem inca un strat de cartofi, oua, carnat, crema de smantana si restul de cascaval si parmigiano. 

Se da la cuptorul bine incins la o temperatura de 170 grade 25-30 minute

Se servesc calzi dar sunt buni si reci, noi am mancat cu ultimele gogonele ce aveam . 

 

TIPS-URI

1

Cartofii se fierb în coaja

2

Fierbem 3 oua , 2 le folosim la crema de smantana crude

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Cartofi cu carnat de casa si cascaval la cuptor 318086
retete culinare - Cartofi cu carnat de casa si cascaval la cuptor 318087
retete culinare - Cartofi cu carnat de casa si cascaval la cuptor 318088
retete culinare - Cartofi cu carnat de casa si cascaval la cuptor 318089

COMENTARII (12)

Krystyan Trendy 1

12.06.2014, 07:03

foarte gustosi!

babi5 1

12.06.2014, 19:47

Adi75 1

16.06.2014, 20:18

Raluca93 ... sunt gusturi si gusturi

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

pe 05.12 la 20:21