Rosii umplute cu carne si orez

de lilik in Mancaruri cu carne, 6 Sep 2012 | 1778 vizualizari

 

Sunt fff gustoase..un fel de sarmale in rosie :)))

 

INGREDIENTE

  • 500 gr carne tocata amestec
  • 100-150 gr orez
  • sare,piper
  • 1 ceapa rosie
  • ulei e masline
  • oregano(sau cimbru)
  • patrunjel verde
  • 8 rosii mari(chiar 10 depinde de marime)
  • smantana
  • paprika
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rosii umplute cu carne si orez:

Spalam rosiile si le taiem capacele,apoi le golim de miez si le lasam cu gura in jos sa se scurga.

Miezul scobit din rosie il punem in blender si il facem suc,pt a-l folosii mai tarziu.

Tocam ceapa marunt si o punem cu putin ulei de masline la innabusit,iar cand devine sticloasa punem orezul si il calim cateva minute,apoi punem cateva linguri de suc de rosii,putina sare si mai lasam putin sa se stranga,apoi dam deoparte si lasam sa se raceasca.

Intr-un vas punem carnea tocata si o amestecam cu orezul rece,patrunjel verde tocat,sare,piper si paprika dupa gust si daca este nevoie mai puneti putin suc de rosii(2-3 linguri).

Luam fiecare rosie in parte si presaram innauntrul lor putina sare,apoi le umplem cu compozitia obntinuta si le punem capacele la loc .

Asezam rosiile intr-o tava unsa cu ulei si punem in tava sucul de rosii ramas,o ceasca de apa,sare si oregano,apoi acoperim cu folie de aluminiu si dam la cuptorul incins la 200° timp de 1ora si 30 de minute(eu va dau un timp aproximativ pt ca eu am controlat si cand orezul era fiert le-am scos).

In ultimele 15 minute luati folia jos si lasati sa se rumeneasca frumos.

Servim cu sosulet din tava si smanatana.

 

RETETA IN IMAGINI

Rosii umplute cu carne si orez-0
Rosii umplute cu carne si orez-1

COMENTARII (32)

lilik

lilik 1

15.09.2012, 09:32

Ce figura esti Caroline

lilik

lilik 1

15.09.2012, 09:32

Iri sa ai pofta

lilik

lilik 1

15.09.2012, 09:33

Kukibella

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!