Cartofi cu chiftelute la cuptor

de Rahela Velicu in Porc, 27 Ian 2018 | 6529 vizualizari

 

Atat de gustoasa ca sigur veti repeta reteta :) Pentru bunatatea asta m-am inspirat de pe Savuros si am facut si eu dupa placul nostru.

 

INGREDIENTE

  • 250 g carne tocata
  • 3 cartofi
  • 7-8 rosii cherry
  • 2 felii de paine
  • 1 ceapa mare
  • 200 g smantana
  • 100 g cascaval afumat
  • 1 ou
  • 2 linguri smantana lichida
  • 100 g apa
  • sare
  • piper
  • patrunjel

Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi cu chiftelute la cuptor:

Mai intai tocam ceapa si o calim. Painea o inmuiem in apa si o stoarcem bine. Amestecam carnea cu painea, ceapa prajita, sare, piper si patrunjel tocat.

Cartofii ii feliem rondele cat mai subtiri.

Ungem un vas de yenna cu ulei, punem rondelele de cartofi, iar deasupra adagam perisoarele formate din amestecul de carne, rosiile cherry printre perisoare. Punem pe margine si 100 ml apa.

Amestecam smantana cu oul si smantana lichida si o turnam peste rosii si perisoare.

Dam la cuptorul preincalzit la 200 de grade C, pentru o ora. Presaram deasupra cascavalul dat pe razatoarea cu ochiuri mici si mai dam 1-2 min. la cuptor.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi cu chiftelute la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Carne de porc proaspata si afumata,cartofi si bureti,in vasul roman