Cartofi cu curry

de radu_popovici in Mancaruri de post, 24 Mai 2011 | 3117 vizualizari

 

Aceasta reteta este de inspiratie pakistaneza si are o condimentare echilibrata, plina de arome. Este utila vegetarienilor, care pot astfel adauga dietei lor un preparat deosebit, sanatos si delicios. O reteta video excelenta prezentata in cadrul emisiunii Retetele lui Radu, pe care o puteti urmari de luni pina vineri in matinalul "Cafeaua de dimineata" de la Kanal D

 

INGREDIENTE

  • 2 linguri de ulei de orez
  •  1 ceapa, tocata grosier
  •  4 catei de usturoi, tocati grosier
  •  1-2 ardei iute, tocat grosier 
  • 2-3 cm bucata de ghimbir, tocata grosier 
  • 3-4 lingurite de amestec curry 
  • sare 
  • piper, proaspat macinat 
  • 4 cartofi, curatati si taiati feliute (circa 600 g in total) 
  • 1 cutie cu rosii tocate, circa 400 g 
  • 2 linguri de pasta de rosii
  •  1 lingurita de zahar apa, cata este nevoie 
  • cateva fire de patrunjel proaspat, tocate marunt
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi cu curry:

 

Se proceseaza ceapa, ardeiul iute, ghimbirul si usturoiul cu putina sare, pana se obtine o pasta omogena.

 Se incinge uleiul intr-o tigaie mare. Se adauga mixtura de ceapa, curry, sare si piper. Se amesteca bine si se gateste, la foc mediu, circa 2 minute.

 Se adauga cartofii si se amesteca bine. Se sareaza si se gatesc 1-2 minute, apoi se micsoreaza flacara si se acopera tigaia. Se gatesc cartofii 4-5 minute, amestecand ocazional.

 Se adauga la cartofi rosiile, pasta de rosii, zahar si apa cata trebuie pentru a acoperi cartofii. Se gatesc cartofii 5-8 minute, sau pana ce sunt facuti. Se gusta si se potrivesc de sare si piper. Se adauga patrunjel tocat si se amesteca.

Se servesc cartofii ornati cu frunze de patrunjel.

 

 

RETETA IN IMAGINI

Cartofi cu curry-0

COMENTARII (4)

MIUTA 1

25.05.2011, 11:51

Delicios imi place

Lau 1

25.05.2011, 12:36

mamaieelena 1

03.06.2011, 15:17

bun

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Terina cu cascaval si carne de pui

Terina cu...

ieri la 15:04

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

pe 06.12 la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

pe 06.12 la 20:20