Mancare de spanac, cu leurda

de merisor in Mancaruri de post, 17 Apr 2015 | 3363 vizualizari

 

Am preparat aceasta mancare simpla, de post, dar separat am prajit si niste kaizer si oua, iar cine a dorit s-a autoservit.

 

INGREDIENTE

  • 2 kg spanac(cantarit in piata)
  • 3 cepe galbene
  • 1 legatura leurda
  • 1/2 legatura patrunjel verde
  • 100 ml ulei de masline
  • 4 linguri bulion
  • 2 linguri faina
  • sare dupa gust
  • apa
  • cimbru
  • oregano
  • 1 crenguta rosii cherry
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancare de spanac, cu leurda:

Separam frunzele de spanac, de lujeri.

Lujerii ii aruncam daca spanacul este matur, daca este mai tanar putem sa ii folosim si pe acestia.

Spalam bine frunzele de spanac in mai multe ape, punandu-le in chiuveta si turnand apa peste ele, sau le putem pune intr-un vas adanc si turnam apa peste ele.

Eu le-am spalat in 3 ape, sotul meu cand este acasa le spala frunza cu frunza sub jet de apa. :)

Punem o oala cu apa  pe foc in care adaugam 1 lingurita sare, iar cand apa incepe sa fiarba scufundam frunzele de spanac in ea si le lasam 3-5 minute, amestecandu-le sa se opareasca toate, apoi scurgem apa, dar nu o aruncam, pentru ca vom folosi din ea la prepararea spanacului.

Trecem frunzele oparite prin jet de apa rece si le lasam la scurs.

Curatam si tocam ceapa solzisori.

Punem uleiul la incins si adaugam cepa plus cativa stropi din zeama in care am oparit spanacul.

Inabusim ceapa pana devine sticloasa, apoi tocam spanacul mai marunt si il adaugam peste ceapa.

Il amestecam de cateva ori, apoi adaugam o ceasca de zeama, acoperim vasul si il lasam la foc mediu 15-20 de minute.

Diluam bulionul cu putina zeama, il asezonam cu cimbru si oregano, sau ce condimente agream si il adaugam peste spanacul din vas dupa cele 15 minute de fiert, sau atunci cand spanacul este aproape preparat, il incercam gustandu-l.

Tocam leurda marunt si o adaugam si pe aceasta, dupa 5 minute de la adaugarea bulionului.

Desfacem cele doua linguri de faina in putina zeama(o ceasca) si le adaugam treptat peste spanacul din vas, mestecand continuu, dupa 10 minute de la adaugarea bulionului.

Gustam mancarea si o mai potrivim de sare si condimente, daca este cazul, adaugam crenguta de rosii si mai lasam vasul la foc mic, acoperit cu capac.

Simplu si bun!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Mancare de spanac, cu leurda 376269
retete culinare - Mancare de spanac, cu leurda 376270
retete culinare - Mancare de spanac, cu leurda 376271
retete culinare - Mancare de spanac, cu leurda 376272
retete culinare - Mancare de spanac, cu leurda 376273
retete culinare - Mancare de spanac, cu leurda 376274
retete culinare - Mancare de spanac, cu leurda 376275
retete culinare - Mancare de spanac, cu leurda 376276
retete culinare - Mancare de spanac, cu leurda 376277
retete culinare - Mancare de spanac, cu leurda 376278
retete culinare - Mancare de spanac, cu leurda 376279

COMENTARII (14)

Constelatialeu 1

17.04.2015, 22:09

Asta-mi place si mie...

Valclaudia 1

19.04.2015, 07:58

ce mult imi place!

Panacris 1

30.04.2015, 14:19

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S