Cartofi dauphinoise

de laura_n in Pui, 29 Aug 2013 | 76398 vizualizari

 

Marturisesc ca nu e tocmai dietetica, dar mancarea asta merita! Am vazut la Gabitzu, Rocsi si m-a cucerit, asa ca astazi, proaspat scosi din cuptor au fost cartofii Dauphinoise. Am cautat dupa denumire si am gasit diferite retete, dar asta a fost clar pe gustul meu. Multumesc mult Gabitzu, Rocsi, va invit pe toti la o portie! Voi aduceti vinul >:d<

 

INGREDIENTE

  • 1 kg cartofi
  • 300 gr ciuperci champignon
  • 300 gr piept pui
  • 200 gr cascaval
  • 50 gr mozzarella
  • sare de mare cu condimente (rozmarin, oregano etc)
  • 1 ceapa mare
  • 3-4 linguri ulei masline
  • 2-3 catei usturoi
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi dauphinoise:

Am curatat, spalat si taiat cuburi cartofii. I-am pus in vasul de gatit la aburi pentru 20 minute. Intre timp, am curatat, spalat si tocat ceapa. Pieptul de pui l-am spalat si taiat cubulete.

Ciupercile le-am spalat si le-am taiat in jumatate.

Intr-o tigaie, am pus un pic de ulei masline si am pus la calit ceapa si usturoiul curatat si zdrobit. Dupa ce s-au rumenit un pic, am adaugat pieptul de pui. Am lasat sa se rumeneasca si el, apoi am adaugat ciupercile. Am presarat sare cu condimente si am lasat un pic la foc iute sa se rumeneasca si ciupercutele, apoi am dat la foc mic sa se patrunda bine toate. Apoi am dat deoparte. 

Am ras cascavalul si mozzarella. 

Am scos cartofii si i-am adaugat in tigaie peste pui si ciuperci.

Am amestecat, am mai presarat un pic de condimente. 

Intr-a forma de copt termorezistenta, am pus jumatate din compozitie, am presarat cascaval ras, condimente, apoi restul de compozitie si iar un strat de cascaval. 

Am dat la cuptor, la foc mediu, cam 20 minute sa se rumeneasca frumos. Am servit cu castraveti in otet!

TIPS-URI

1

Ingredientele costa aproximativ 30 lei.

2

Ciupercile pot fi inlocuite cu broccoli.

3

Data viitoare voi folosi si capere.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi dauphinoise" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (28)

Giana 1

18.09.2013, 11:00

Ce idee buna, cu ocazia asta scot si aparatul de gatit la aburi ca uitasem de el

simonacallas 1

13.03.2014, 17:08

Grozav arata , musai sa-i probez si eu. Dieta sa mai astepte

DIANA B 1

31.03.2015, 09:09

Minunata reteta , Laura !

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chiftelute in sos de rosii, o reteta gustoasa si rapida

de laura_n 7

ieri la 20:19

Snitel pane din piept de pui cu parmeza

de Caty 2

ieri la 14:16

Cotlet de miel preparat la cuptor sau la gratar

ieri la 12:15

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Cartofi cu piept de pui gratinati