Cartofi Dauphinoise

de laura_n in Pui, 29 Aug 2013 | 62856 vizualizari

 

Marturisesc ca nu e tocmai dietetica, dar mancarea asta merita! Am vazut la Gabitzu, Rocsi si m-a cucerit, asa ca astazi, proaspat scosi din cuptor au fost cartofii Dauphinoise.
Am cautat dupa denumire si am gasit diferite retete, dar asta a fost clar pe gustul meu. Multumesc mult Gabitzu, Rocsi, va invit pe toti la o portie! voi aduceti vinul >:d<

 

INGREDIENTE

  • 1 kg cartofi
  • 300 gr ciuperci champignon
  • 300 gr piept pui
  • 200 gr cascaval
  • 50 gr mozzarella
  • sare de mare cu condimente (rozmarin, oregano etc)
  • 1 ceapa mare
  • 3-4 lg ulei masline
  • 2-3 catei usturoi
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi Dauphinoise:

Am curatat, spalat si taiat cuburi cartofii. I-am pus in vasul de gatit la aburi pt 20 min. Intre timp, am curatat, spalat si tocat ceapa. Pieptul de pui l-am spalat si taiat cubulete.

Ciupercile le-am spalat si le-am taiat in jumatate.

Intr-o tigaie, am pus un pic de ulei masline si am pus la calit ceapa si usturoiul curatat si zdrobit. Dupa ce s-au rumenit un pic, am adaugat pieptul de pui. Am lasat sa se rumeneasca si el, apoi am adaugat ciupercile. Am presarat sare cu condimente si am lasat un pic la foc iute sa se rumeneasca si ciupercutele, apoi am dat la foc mic sa se patrunda bine toate. Apoi am dat deoparte. 

Am ras cascavalul si mozzarella. 

Am scos cartofii si i-am adaugat in tigaie peste pui si ciuperci.

Am amestecat, am mai presarat un pic de condimente. 

Intr-a forma de copt termorezistenta, am pus jumatate din compozitie, am presarat cascaval ras, condimente, apoi restul de compozitie si iar un strat de cascaval. 

Am dat la cuptor, la foc mediu, cam 20 minute sa se rumeneasca frumos. Am servit cu castraveti in otet!

 

TIPS-URI

1

ingredientele costa aproximativ 30 lei.

2

ciupercile pot fi inlocuite cu broccoli.

3

data viitoare voi folosi si capere.

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Cartofi Dauphinoise 255587
retete culinare - Cartofi Dauphinoise 255588
retete culinare - Cartofi Dauphinoise 255589
retete culinare - Cartofi Dauphinoise 255590
retete culinare - Cartofi Dauphinoise 255591
retete culinare - Cartofi Dauphinoise 255592
retete culinare - Cartofi Dauphinoise 255593
retete culinare - Cartofi Dauphinoise 255709

COMENTARII (28)

Giana 1

18.09.2013, 11:00

Ce idee buna, cu ocazia asta scot si aparatul de gatit la aburi ca uitasem de el

simonacallas 1

13.03.2014, 17:08

Grozav arata , musai sa-i probez si eu. Dieta sa mai astepte

DIANA B 1

31.03.2015, 09:09

Minunata reteta , Laura !

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L