Dovlecei umpluti

de adry88 in Pui, 27 Sep 2013 | 1662 vizualizari

 

Sursa barbat la cratita

 

INGREDIENTE

  • 2 dovlecei
  • 250 g carne tocata de pui
  • 250 ml suc de rosii
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1/2 legatura marar
  • 1/2 legatura patrunjel
  • sare
  • piper
  • rozmarin
  • boia de ardei iute
  • 50 g cascaval
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dovlecei umpluti:

Curatam dovleceii de coaja si ii taiem in doua,scobim miezul intr-o farfurie.

Intoarcem dovleceii cu fata in jos ca sa se scurga.

Ceapa o tocam marunt si o calim in putin ulei,cand devine transparenta adaugam morcovul dat prin razatoare,lasam sa se caleasca putin impreuna,dupa care adaugam1/2 din miezul de dovlecei(eu l-am pisat cu blenderul).

Lasam sa se caleasca cca 5 min dupa care adaugam carnea tocata si mai calim putin, dupa care adaugam 100 ml suc de rosii si condimente dupa gust.

Lasam sa clocoteasca putin dupa care oprim focul si adaugam mararul si patrunjelul tocat si amestecam.

In fiecare jumatate de dovlecel adaugam compozitia de carne,deasupra cascaval ras.

Deasupra am asezat felii de dovlecel.

Intr-o tava termorezistenta adaugam sucul de rosii care ne-a ramas,sare,piper busuioc,dovleceii umpluti.

Acoperim cu folie de aluminiu si dam la cuptorul incalzit.

Dupa 15 min luam folia si mai lasam 10 min,pana se rumeste frumos.

 

 

RETETA IN IMAGINI

Dovlecei umpluti-0
Dovlecei umpluti-1
Dovlecei umpluti-2
Dovlecei umpluti-3

COMENTARII (14)

adry88

adry88 1

27.09.2013, 20:45

multumesc

Rocsi

Rocsi 1

27.09.2013, 20:49

Am facut si eu o data si le-a placut mult alor mei

adry88

adry88 1

28.09.2013, 10:56

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!