Cartofi frantuzesti

de Constelatialeu in Aperitive / Garnituri, 19 Ian 2015 | 10000 vizualizari

 

Asa am citit eu ca se numeste chestia asta,una peste alta,asa ca nu umblu la titlu....Sylvia poate sa confirme ca sunt sau nu frantuzesti,eu zic doar ca au fost deliciosi.....

 

INGREDIENTE

  • 5 cartofi=cca 550 g
  • 4 oua
  • 150 g bacon
  • 250 g cascaval
  • 200 g smantana grasa
  • sare
  • piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi frantuzesti:

Se pun la fiert cartofii in coaja si doua oua.Radem 150 g cascaval,peste care punem cele doua oua crude si smantana,adaugam sare si piper,omogenizam.Luam un vas in care am pus hartie de copt si asezam ca baza cartofi taiati rondele,cat sa umplem fundul vasului,apoi taiem rondele cele doua oua fierte,presaram un praf de sare,adaugam baconul si apoi turnam jumatate din amestecul de cascaval,oua si smantana.

Acoperim cu restul de cartofi,intindem si restul de compozitie ,presaram putin piper si sare si mai radem 100 g cascaval.Dam vasul la cuptor cca 40 min ( cuptorul n-a fost preincalzit).Se serveste ata cald cat si rece.Cine doreste mai adauga smantana.

 

RETETA IN IMAGINI

Cartofi frantuzesti-0
Cartofi frantuzesti-1
Cartofi frantuzesti-2
Cartofi frantuzesti-3
Cartofi frantuzesti-4
Cartofi frantuzesti-5
Cartofi frantuzesti-6
Cartofi frantuzesti-7
Cartofi frantuzesti-8
Cartofi frantuzesti-9

COMENTARII (17)

anca_rm

anca_rm 1

20.01.2015, 12:08

ioi ce-mi plac

mirela0911

mirela0911 1

21.01.2015, 13:26

Ce-mi plac!

adrianamocodean

adrianamocodean 1

15.09.2016, 09:27

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!