Cartofi la cuptor

de simona72 in Retete Delikat, 26 Iun 2018 | 5352 vizualizari

 

Este foarte usor sa transformi o reteta simpla in una absolut delicioasa. Iar atunci cand ai condimentele potrivite la indemana reteta devine si usor de preparat. Prietenii de la Delikat s-au gandit la asta si au un amestec ideal pentru cartofi. Cei pe care i-am pregatit eu, sunt perfect copti, crocanti la exterior si pufosi la interior. Sunt garnitura ideala pentru orice tip de carne sau peste, sunt perfecti alaturi de o salata sau un sos.

 

INGREDIENTE

  • Cartofi noi de marime potrivita pentru 2 persoane
  • 1 lingura amestec de condimente pentru cartofi Delikat
  • ½ lingurita sare
  • ½ lingurita piper
  • 2-3 linguri ulei de care preferati (eu am folosit de dovleac pentru aroma lui)
  • Pentru sos:
  • 1 avocado
  • 1 graunte de usturoi
  • 2 linguri zeama de lamaie
  • 1 lingura ulei (tot de dovleac am folosit si aici)
  • Sare si piper proaspat rasnit dupa gust
  • 100 gr iaurt gras grecesc
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi la cuptor:

Pentru cartofi: se spala cartofii sub jet de apa cu un burete abraziv. Avand in vedere ca sunt cartofi noi, de vara, nu este necesar sa fie curatati de coaja cu cutitul. Se tamponeaza cu servetele de bucatarie pentru a inlatura excesul de apa.

Se taie in sferturi, se pun in tava cuptorului captusita cu hartie de copt. Se stropesc cu ulei.

Intr-un bol se amesteca condimentele pentru cartofi, sarea si piperul. Se presara peste cartofii din tava. Se mai amesteca o data cartofii cu mana pentru a fi complet acoperiti de condimente si ulei.

Se da tava la cuptorul incins la 180 de grade C, cat mai aproape de flacara de sus a cuptorului. In aproximativ 30 minute sunt gata copti.

Pentru sos: se pun toate ingredientele intr-un blender. Se mixeaza pana totul devine o pasta omogena. Se asezoneaza dupa gust si se serveste cu cartofii calzi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Pulpa de miel cu verdeturi