Cartofi noi copti si sparanghel cu usturoi

de Oana in Aperitive / Garnituri, 29 Iun 2011 | 4352 vizualizari

 

O garnitura excelenta, usoara, dietetica!

 

INGREDIENTE

  • cartofi noi mici
  • o mana de fire de sparanghel verde
  • 60 g unt
  • 2 linguri cu marar verde tocat fin
  • 2 lingurite cu usturoi zdrobit
  • sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi noi copti si sparanghel cu usturoi:

Cartofii se spala bine, cu coaja, cam 3-4 de persoana. Se sterg cu un servet de hartie si se infasoara individual in folie de aluminiu. Se aseaza intr-o tava si se pun la cuptor.

Intre timp, se taie capatul lemnos al sparanghelului, se spala si se pun la fiert in apa clocotita cu sare 1 minut. Se scot apoi intr-un bol cu apa rece si gheata. Se tin acolo 5 minute, apoi se scurge apa. Intr-o tigaie se incing 10 g de unt si o lingurita de usturoi, apoi se pune sparanghelul si se inabuseste 1 minut, miscand tigaia sa se rasuceasca pe toate partile.

Restul de unt se freaza cu sare, usturoi si marar.

Cartofii copti se desfac din folie, se cresteaza pe jumatate si se pune in mijloc putin unt aromat. Se servesc cu sparanghel si o fripturica la gratar.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Cartofi noi copti si sparanghel cu usturoi 112570
retete culinare - Cartofi noi copti si sparanghel cu usturoi 112571
retete culinare - Cartofi noi copti si sparanghel cu usturoi 112572
retete culinare - Cartofi noi copti si sparanghel cu usturoi 112573
retete culinare - Cartofi noi copti si sparanghel cu usturoi 112575
retete culinare - Cartofi noi copti si sparanghel cu usturoi 112576

COMENTARII (10)

ionela2682 1

30.06.2011, 21:45

Lau 1

02.07.2011, 09:32

bun

adry88 1

02.07.2011, 15:52

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D