Cartofi noi la cuptor cu branza de burduf si cascaval

de Valclaudia in Aperitive / Garnituri, 15 Iun 2016 | 1980 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1kg cartofi noi
  • 100ml smantana pentru gatit
  • 150gr. branza de burduf
  • 150gr. cascaval taiat bucatele subtiri
  • sare si piper macinat dupa gust
  • busuioc uscat
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi noi la cuptor cu branza de burduf si cascaval:

Alegem cartofi noi mici de marimea unor mingiute de ping-pong.

Spalam bine cartofii sub jet de apa sa indepartam tot pamantul de pe coaja lor.

Taiem cartofii in jumatati, apoi ii punem la fiert in apa cu sare pentru 20 minute.

Preincalzim cuptorul la 200 grade.

Scurgem cartofii si ii transferam intr-o tava de inox sau in forma de yena tapetata cu hartie de copt.

Peste cartofii fierti turnam smantana de gatit,presaram branza de burduf si asezam din loc in loc bucatele subtiri de cascaval.

Presaram sare, piper si busuioc uscat dupa gust.

Dam tava la cuptor pentru 35 minute.

Scoatem tava cand cartofii capata crusta aurie, portionam si servim.

Pofta buna!

 

RETETA IN IMAGINI

Cartofi noi la cuptor cu branza de burduf si cascaval-0
Cartofi noi la cuptor cu branza de burduf si cascaval-1
Cartofi noi la cuptor cu branza de burduf si cascaval-2
Cartofi noi la cuptor cu branza de burduf si cascaval-3

COMENTARII (19)

Rux

Rux 1

22.06.2016, 23:33

Arata grozav Val!

dantes

dantes 1

25.06.2016, 06:39

Buni!

tina58

tina58 1

25.06.2016, 11:37

Si mie-mi plac cartofii cu branza si smantana la cuptor. Branza de burduf are intr-adevar un gust mai pregnant decat alte sorturi de branza, dar imi place. Singurul lucru pe care l-as schimba ar fi busuiocul pe care l-as inlocui cu marar.

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!