Cartofi noi rumeni cu usturoi verde

de Rocsi in Mancaruri de post, 25 Mai 2012 | 3005 vizualizari

 

Astazi am pregatit ceva usor pentru cina si de post.Sunt calzi asa ca va invit si pe voi la masa!

 

INGREDIENTE

  • 1,5 kg cartofi noi
  • 3 bucati usturoi verde
  • sare
  • piper
  • 1 lingurita boia de ardei dulce
  • 5 linguri ulei
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi noi rumeni cu usturoi verde:

Cartofii ii spalam si ii radem de coaja sub jetul de apa. Ii punem intregi,sau daca sunt mai mari taiati pe jumatate,intr-o oala si ii acoperim cu apa.
Ii fierbem 15 minute cu o jumatate lingurita de sare. Dupa acest timp ii scurgem de apa. Usturoiul il spalam si il taiem marunt. Il punem intr-un castron cu 3 linguri de ulei si 6-7 linguri de apa. Luam o tava si asezam in ea hartie de copt. Ungem cu cele 2 linguri de ulei ramase suprafata de hartie,apoi punem cartofii. Cu o lingurita punem si usturoiul pe ei. Deasupra presaram sare,piper si boia de ardei.

Dam tava in cuptorul incins  si ii lasam pana prind o crusta aurie. Cand sunt gata ii scoatem ,ii lasam 5 minute la racorit. Mai pregatim si o salata ,iar masa este gata.

Sa aveti pofta!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Cartofi noi rumeni cu usturoi verde 164202
retete culinare - Cartofi noi rumeni cu usturoi verde 164204
retete culinare - Cartofi noi rumeni cu usturoi verde 164205

COMENTARII (31)

Rocsi 1

20.08.2012, 22:31

Joly

Rux 1

20.08.2012, 22:32

Ce buni arata Rocsicuta! Super!

Rocsi 1

20.08.2012, 23:11

Sa stii ca sunt foarte buni Ruxy a mea draga!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Foietaj cu nucă și pastă de măceșe

Foietaj cu nucă...

ieri la 20:21

Mâncare de ciuperci pleurotus cu praz

Mâncare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55