Cartofi prajiti a la India - Indian Home Fries

de -Miti- in Aperitive / Garnituri, 7 Dec 2010 | 4425 vizualizari

 

Namaste! Vreau sa va introduc un nou fel de cartofi cu o aroma foarte interesanta.Acuma nu o sa-m inchipui ca o sa va indragostiti de ei asa de tare ca o sa mancati in fiecare zi,dar merita incercat. Pozele nu sunt de calitate,sunt facute pe vremea cand foloseam telefonul pentru fotografiat.

 

INGREDIENTE

  • 6 cartofi potriviti,fierti
  • 4 linguri apa
  • 2 lingurite ghimbir proaspat si ras
  • 4 catei de usturoi
  • 1 lingurita sare
  • 1/2 lingurita curcuma (turmeric)
  • un varf de cutit ardei iute
  • 2 linguri ulei
  • 1 lingurita seminte de fenicul (se gaseste la magazinele cu ceai,gen Plafar)
  • coriandru sau patrunjel proaspat pentru ornat
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi prajiti a la India - Indian Home Fries:

Se taie cartofii fierti in cuburi.

Intr-un robot de bucatarie se adauga apa,ghimbirul,usturoiul,ardeiul iute,sarea si curcuma. Intr-o tigaie nonstick,incalzeste uleiul si adauga semintele de fenicul si prajestele 30 secunde. Adauga pasta obtinuta si prajeste inca doua minute. Adauga cartofii si amesteca bine ca sa se imbine cu pasta.

Se prajesc 10-15 minute pana cartofii devin maronii. Se presara verdeata si se servesc calzi.

 

TIPS-URI

1

seminte de fenicul gasiti la Plafar

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Cartofi prajiti a la India - Indian Home Fries 69149
retete culinare - Cartofi prajiti a la India - Indian Home Fries 69150

COMENTARII (12)

MotanLaOale 1

08.12.2010, 09:25

lilik 1

08.12.2010, 10:27

ce buni tre sa fie

adry88 1

10.05.2011, 16:19

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55