Cartofi sarbesti

de cismaru_nicoleta in Mancaruri de legume, 16 Feb 2011 | 8066 vizualizari

 

Asa se numesc pe la noi,desi vad mai des denumirea de cartofi acordeon..
in orice caz ne plac muult in aceasta varianta mmai simpla si picanta...

 

INGREDIENTE

  • 4 cartofi mai mari
  • sare
  • piper
  • 6 catei usturoi
  • ulei de masline(2-3 lg)
  • 4 feliute unt 
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi sarbesti:

 Cartofii se taie feliute,dar nu de tot ca sa ramana cartoful intreg.

Se ung cu mujdeiul de usturoi,se aseaza intr-o tava tapetata si unsa cu putin ulei si se aseaza pe fiecare cartof o feliuta de unt..

Se pun in cuptorul preincalzit la 250 grade timp de aprox 20 minute,cand s-au rumenit putin se scot si se stropesc cu uleiul de masline dupa care se mai lasa 10 minute si GATA..

Eu i-am pus alaturi de cateva rondele de praz si ardei rosu..Sper sa va placa varianta simpla.Am facut poza si in cuptor,,...arata asa fain untul pe ei.....imm...

Noi i-am papat cu carnita pane si castraveti cu rosioare...

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi sarbesti" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chiftelute in sos de rosii, o reteta gustoasa si rapida

de laura_n 7

ieri la 20:19

Snitel pane din piept de pui cu parmeza

de Caty 2

ieri la 14:16

Cotlet de miel preparat la cuptor sau la gratar

ieri la 12:15

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Conopida cu sunca si cartofi la cuptor