Cas de oaie la borcan

de Rocsi in Conserve, 30 Iun 2010 | 29230 vizualizari

 

Vreau sa va arat metoda mea de sterilizare a casului de oaie pentru iarna..

 

INGREDIENTE

  • 3 kg cas de oaie
  • sare mare
  • margarina
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cas de oaie la borcan:

Branza de oaie cautati sa fie scursa foarte bine .

daca e cu zer riscati sa se strice,oricum in ziua de azi e la risc cu branza de oi din cauza faptului ca se face cu niste pastile sau nu mai stiu ce si se strica foarte repede,va spun asta din proprie experienta.

branza se taie patrate.

se pune intr-un lighean.

peste ea se presoara sare mare,in functie de cat de sarata o mancati.

se framanta bine cu mainile.

se iau niste borcane de 800 gr,curate sa fie.

acestea se pun cu branza pe 3 sferturi ,dar sa fie presata bine in borcane.

deasupra fiecarui borcan se pune o lingura margarina(creca pentru mai multa siguranta merge sa se puna si cate un strop de conservant).

borcanele se inchid ermetic si se invelesc in hartie.

intr-o oala se pune apa pe 3 sferturi,se pun borcanele ,se acopera cu un prosop de bucatarie si se sterilizeaza la foc potrivit 25-30 min.

le lasati asa in apa pana ce borcanele s-au racit de tot.

pastratile la loc racoros.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cas de oaie la borcan" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

Rocsi 1

13.08.2011, 19:46

eu am si acum de anul trecut si e foarte bun

Lau 1

08.12.2011, 10:34

Rocsi 1

08.12.2011, 11:12

lau

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

Cornulețe fragede - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 02.05 la 10:21

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Reteta de tarta aperitiv