Cas de oaie la borcan

de Rocsi in Conserve, 30 Iun 2010 | 23301 vizualizari

 

Vreau sa va arat metoda mea de sterilizare a casului de oaie pentru iarna..

 

INGREDIENTE

  • 3 kg cas de oaie
  • sare mare
  • margarina
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cas de oaie la borcan:

Branza de oaie cautati sa fie scursa foarte bine .

daca e cu zer riscati sa se strice,oricum in ziua de azi e la risc cu branza de oi din cauza faptului ca se face cu niste pastile sau nu mai stiu ce si se strica foarte repede,va spun asta din proprie experienta.

branza se taie patrate.

se pune intr-un lighean.

peste ea se presoara sare mare,in functie de cat de sarata o mancati.

se framanta bine cu mainile.

se iau niste borcane de 800 gr,curate sa fie.

acestea se pun cu branza pe 3 sferturi ,dar sa fie presata bine in borcane.

deasupra fiecarui borcan se pune o lingura margarina(creca pentru mai multa siguranta merge sa se puna si cate un strop de conservant).

borcanele se inchid ermetic si se invelesc in hartie.

intr-o oala se pune apa pe 3 sferturi,se pun borcanele ,se acopera cu un prosop de bucatarie si se sterilizeaza la foc potrivit 25-30 min.

le lasati asa in apa pana ce borcanele s-au racit de tot.

pastratile la loc racoros.

 

 

RETETA IN IMAGINI

Cas de oaie la borcan-0
Cas de oaie la borcan-1
Cas de oaie la borcan-2

COMENTARII (14)

Rocsi

Rocsi 1

13.08.2011, 19:46

eu am si acum de anul trecut si e foarte bun

Lau

Lau 1

08.12.2011, 10:34

Rocsi

Rocsi 1

08.12.2011, 11:12

lau

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!