Castraveti in otet(bulgaresti)

de Gicuta69 in Muraturi, 23 Sep 2015 | 5804 vizualizari

 

Crocanti ,cu gust dulce-acrisor.

 

INGREDIENTE

  • 12 kg castraveti
  • 23 borcane cu capac(800 si 900 ml)
  • sare de muraturi(23 lingurite cu varf)
  • zahar(46 lingurite)
  • otet cca 1,4 l
  • 4-5 cepe
  • 2 morcovi
  • boabe de mustar
  • piper boabe
Portii: 23
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Castraveti in otet(bulgaresti):

Castraveciorii ii spalam si ii lasam la scurs. Curatam si spalam ceapa si morcovul.Ceapa o taiem solzisori iar morcovul rondele. Asezam castravetii in borcan si adaugam ceapa si morcov.La fiecare borcan punem o lingurita de sare, 2 lingurite de zahar si 60 ml otet(4-5 linguri ).Adaugam cate o lingurita cu boabe de mustar si 7-8 boabe piper. Completam cu apa si sigilam borcanele. Le punem la fiert in vase mai mari pe fundul carora punem mai multe straturi de hartie. Le fierbem cca 15-20 minute, pana castravetii isi schimba culoarea .Ii lasam sa se raceasca in apa in care au fiert si ii depozitam in beci sau camara.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Castraveti in otet(bulgaresti) 402135
retete culinare - Castraveti in otet(bulgaresti) 402136
retete culinare - Castraveti in otet(bulgaresti) 402137
retete culinare - Castraveti in otet(bulgaresti) 402138
retete culinare - Castraveti in otet(bulgaresti) 402139
retete culinare - Castraveti in otet(bulgaresti) 402140
retete culinare - Castraveti in otet(bulgaresti) 402141
retete culinare - Castraveti in otet(bulgaresti) 402142

COMENTARII (29)

Gicuta69 1

24.09.2015, 21:03

Rocsi

Catalina L 1

24.09.2015, 21:55

vreau si eu....f buni

Gicuta69 1

25.09.2015, 12:29

Catalina

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L