Castraveti murati (bulgaresti)

de lia maria in Conserve, 15 Oct 2010 | 19264 vizualizari

 

Dupa aceasta reteta , pun castravetii la murat in fiecare an. Nu sunt nici prea acri nici prea dulci, se pastreaza foarte bine si au un gust si o aroma minunata.

 

INGREDIENTE

  • Castraveti
  • Ceapa
  • Usturoi
  • Telina Frunze
  • Marar uscat
  • Piper boabe
  • Hrean
  • Zahar
  • Sare
  • Otet
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Castraveti murati (bulgaresti):

Spalam si lasam la scurs castravetii. Curatam, spalam si feliem ceapa. Curatam si spalam usturoiul. Curatam, spalam si feliem hreanul. Pregatim borcane de 800g, bine spalate si uscate. In fiecare borcan punem o tija de telina, una de marar,doua felii de ceapa, un catel de usturoi, cateva boabe de piper si asezam castravetii, in asa fel incat sa incapa cat mai multi. Peste ei, in fiecare borcan, punem 1 lingurita cu farf  de sare mare, 1lingurita zahar, 1 cescuta mica otet si complectam cu apa. Deasupra mai punem o frunza de telina, dar nu este neaparat nevoie, le capsam si le punem la sterilizat intr-o oala si le lasam sa dea cateva clocote. Dupa 10-15’, castravetii isi vor schimba culoarea din verde in galbui . Oprim focul si le lasam in oala cu apa fierbinte pana a doua zi, sau pana apa din oala, se raceste de tot. Scoatem borcanele din apa, le stergem le etichetam si le depozitam in camara.

Pofta buna!

 

RETETA IN IMAGINI

Castraveti murati (bulgaresti)-0
Castraveti murati (bulgaresti)-1
Castraveti murati (bulgaresti)-2
Castraveti murati (bulgaresti)-3

COMENTARII (11)

gaby_duceag

gaby_duceag 1

15.10.2010, 23:01

nadina73

nadina73 1

16.10.2010, 02:06

super 5 f harnicuta foc nu gluma

Panacris

Panacris 1

05.08.2015, 17:36

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!