Castraveti murati pentru iarna

de elucubratiiculinare in Muraturi, 12 Sep 2012 | 9379 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 5 kg castraveti,
  • ~ 8 l apa.
  • 16 linguri sare,
  • 300 ml otet,
  • boabe de mustar,
  • boabe de piper,
  • o radacina de hrean,
  • 10 linguri de ulei.

Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Castraveti murati pentru iarna:

Castravetii se spala, li se vor taia capetele si se vor pune intr-o oala mare (in care sa incape toti). Apa se pune la fiert impreuna cu sarea (2 linguri de sare la 1 litru de apa), dupa care se toarna peste castraveti. Se va pune o farfurie deasupra castravetilor sa-i tina pe toti in apa. Se lasa pana a doua zi, cand vom scurge apa, pe care o vom pune iar la fiert si care se va turna iar peste castraveti. In a treia zi scurgem iar apa, in care adaugam otetul (200 ml la 5 litri de apa) si o punem la fiert. Aranjam castravetii in borcane, punem in fiecare borcan boabe de mustar, boabe de piper, putin hrean dat pe razatoare sau feliute. Turnam apa fierbinte in borcane si punem cate o lingurita de ulei la fiecare borcan. Se etanseaza borcanele cu capac sau celofan si la camara cu ele.

Se pot adauga rondele de ceapa, morcov si catei de usturoi.

Bon Appetit!

Daca ti-a placut reteta noastra "Castraveti murati pentru iarna" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Castraveti murati traditionali