Cataif a la Cleme

de Constelatialeu in Prajituri, 4 Ian 2013 | 1665 vizualizari

 

Am tot rasfoit retete de cataif si pana la urma am facut eu niste combinatii,ca asa mi-au spus papilele mele ca trebuie sa fac....

 

INGREDIENTE

  • 400 g fidea foarte fina
  • 50 g unt ( margarina)
  • 300 g zahar brun
  • 250 ml apa
  • CREMA
  • 400 ml lapte
  • 3 oua
  • 150 g zahar
  • 4 linguri amidon alimentar
  • 50-60 g margarina rama
  • 300 g nuci prajite si caramelizate
  • frisca cca 400 ml
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cataif a la Cleme:

Fideaua se pune in tava se adauga cubulete de margarina si se da la cuptor pana se rumeneste

Separat se prepara un sirop din zaharul brun si apa,se da in fiert si cand fideaua este rumema se scoate din cuptor si se toarna siropul peste ea,se lasa la inmuiat,pana tot siropul este absorbit.

Se pregateste o crema fiarta moale se freaca ouale cu zaharul,se adauga amidonul si laptele si se da la fiert,pe baie de aburi sa nu se lipeasca.Cand este fiarta se adauga margarina.Se lasa un pic la racit.

Pregatim si nucile,le prajim,apoi le caramelizam si le facem mai marunte dupa ce se racesc.

Pregatim si frisca,eu prefer frisca din smantana,dar este buna si cea Hulala

Asamblare:Un strat de taitei insiropati,nuca prajita,crema  fiarta,frisca si tot asa pana terminam ingredientele,desupra punem nuca .Cam asta-i tot,sper ca am fost destul de explicita.

 

COMENTARII (26)

Constelatialeu

Constelatialeu 1

13.03.2013, 12:45

Buni, eu am facut combinatia asta,mi s-a parut mai interesanta si chiar a avut succes....nu ca ma laud acum..

pitici_sapte

pitici_sapte 1

05.06.2013, 22:09

delicios!
incerc !

babi5

babi5 1

25.05.2014, 16:37

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!