Ceafa de porc aromatizata, cu tagliatele de legume si piramida de bulgur cu orez negru

de nico15 in Porc, 16 Feb 2014 | 5279 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 bucati ceafa de porc
  • 100 g de bulgur
  • 100 g de orez negru
  • 1 morcov
  • 1 dovlecel
  • 1 ardei gras rosu
  • 4 felii de bacon
  • ½ de pastarnac
  • Seminte de rosii si sirop de rodii
  • 2 cepe
  • Sos soia
  • 3 g de praf de curry
  • 2 catei de usturoi
  • 2 cartofi unt
  • Marinada:
  • 100 ml de vin
  • 2 catei de usturoi
  • 1 steluta de anason
  • 1 frunza de dafin
  • Sare
  • Piper
  • Ulei
  • 20 ml otel de vin
  • Cimbru/tarhon
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ceafa de porc aromatizata, cu tagliatele de legume si piramida de bulgur cu orez negru:

Punem bucatile de carne la marinada si le lasam 2-3 ore, dupa care le stergem bine si le vom trage in tigaie la foc iute in unt si ulei, doar cateva minute cat sa prinda culoare pe ambele parti. Dupa care lasam putin in asteptare.

 Curatam cartofii si ii feliem potrivit, facem un pat de cartofi si adaugam bucatile de carne peste, punem supa de legume si putin vin si dam la cuptor pentru 35 de minute, verificam daca este facut se poate scoate daca nu mai lasam 5-7 minute, incercati.

 Tocam cele doua cepe, vom folosi una la bulgur cealalta la orez, te tocam marunt si le sotam in unt si ulei. Punem apa la incalzit si punem pentru 10 minute bulgurul, il scurgem si il adaugam peste ceapa sotata, adaugam putin sirop de rodie si un praf de sare dar nu prea mult.

 Punem si orezul negru la fiert, atentie ca va iesi culoarea sa nu va speriati, acesta il adaugam peste ceapa adaugam apa si il lasam sa fiarba, pana este facut.

 Luam legumele le spalam le curatam, le spalam din nou le taiem julien subtire dupa care le tragem la tigaie in putin ulei, adaugam sos de soia si un praf de curry, acestea trebuie sa ramana al dente.

 Pregatim si baconul il facem crispi si de asemeni si cipsul de pastarnac.

 Pregatim si un dressing care sa acompanieze preparatul nostru din: unt, ulei,  vin rosu, sirop si seminte de rodii, sare, boia afumata si tarhon maruntit bine.

 Amestecam bulgurul cu orezul, tagliatele vor fi in top, punem bucata de carne alaturi.

 Strecuram sosul si putem servi ca in imaginile alaturate.

 Pofta Buna

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ceafa de porc aromatizata, cu tagliatele de legume si piramida de bulgur cu orez negru" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Ceafa de porc inabusita