Chec

de Dya Daniela Andrei in Dulciuri, 3 Iun 2011 | 1217 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 6 oua,
  • un praf de sare,
  • 4 cesti de zahar
  • 8 cesti de faina
  • 1-2 cesti de ulei
  • esente de vanilie
  • 2 cesti de lapte (sau apa)
  • 2 pliculete cu praf de copt
  • optional 1 lingura de cacao

   

Portii: 2
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec:

Albusurile le mixam impreuna cu zaharul pana cand se formeaza o spuma tare.  Adaugam apoi galbenusurile pasate cu cele 2 cesti de ulei, adaugam laptele si esentele, iar la sfarsit praful de copt si faina - care trebuie neaparat cernuta ( in caz contrar orice aluat va iesi indesat).  Omogenizam compozitia, avand grija sa nu ramana cocoloase in aluat.

Compozitia astfel obtinuta o turnam in doua tavi de cozonac bine unse cu grasime (untura, ulei)  sau tapetate cu hartie de copt  si adaugam in fiecare  dintre ele un amestec facut din 2 linguri de compozitie cu o lingura de cacao. Timpul necesar coacerii este de aproximativ 2 ore, insa e indicat sa verificati cu ajutorul unei scobitori, din loc in loc, checul.  Daca scobitoarea ramane curata atunci checul este copt!

 

TIPS-URI

1

Reteta prezentata este pentru 2 checuri, astfel ca vom avea nevoie de doua tavi de cozonac pentru coacere (nu incercati sa coaceti intreaga compozitie intr-o singura tava deoarece la copt  va ramane cruda in interior)

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Chec 108743
retete culinare - Chec 108744
retete culinare - Chec 108745
retete culinare - Chec 108746
retete culinare - Chec 108747

COMENTARII (17)

Dya Daniela Andrei 1

04.06.2011, 23:22

Rux 1

04.06.2011, 23:23

Delicios Dya...imi place mult checul

Dya Daniela Andrei 1

04.06.2011, 23:43

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE: