Chec aperitiv cu pui

de laura_n in Aperitive / Garnituri, 24 Apr 2014 | 9108 vizualizari

 

Initial drob, ulterior ... chec aperitiv!
tare gustos si usor!

 

INGREDIENTE

  • un piept de gaina dezosat
  • 2 legaturi marar verde
  • 2 legaturi ceapa verde
  • 2 legaturi usturoi verde
  • 1 legatura patrunjel
  • 1 legatura leustean
  • 3 oua
  • sare
  • piper
  • ulei de masline
  • 2 foi proaspete de placinta
  • susan
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec aperitiv cu pui:

Spalam carnea si o tocam marunt.

Verdeata o spalam si o tocam la fel. 

Folosim un castron in care punem toate ingredientele tocate si condimentele.

Amestecam bine si dam deoparte 10 minute.

Luam o forma de copt dreptungiulara, ungem cu putin ulei de masline si asezam cele doua foi de placinta, lasand marginile in afara.

Asezam peste foi, cu ajutorul unei linguri, compozitia de carne si nivelam frumos. Acoperim cu marginile foilor de placinta, si presaram un pic de ulei masline.

Dam la cuptorul preincalzit si lasam la copt cam o ora, la foc mediu. Dupa ce s-a copt, scoatem din cuptor, lasam cateva minute si apoi rasturnam checul pe un platou ca sa nu se umezeasca in tava. Presaram un pic de susan.

Lasam sa se raceasca de tot si punem la frigider pana la sevire.

 

TIPS-URI

1

intentia a fost sa folosesc si ficatei de pui, dar asta data viitoare.

2

folositi verdeata proaspata, chiar daca poate mai aveti la congelator; nu se compara aroma celei proaspete.

RETETA IN IMAGINI

Chec aperitiv cu pui-0
Chec aperitiv cu pui-1
Chec aperitiv cu pui-2
Chec aperitiv cu pui-3
Chec aperitiv cu pui-4
Chec aperitiv cu pui-5
Chec aperitiv cu pui-6

COMENTARII (27)

AlexTeacher 1

02.03.2015, 22:39

Felicitari in primul rand pentru efortul depus, si-n al doilea rand pentru rezultatul final, care trebuie sa recunosc ca ma incanta foarte tare. Sper sa te bucuri de noul tau CrockPot. Este ceva nou pe piata romaneasca, un produs ultra-mega apreciat in afara de foarte multi ani, care sunt sigur ca va prinde foarte bine si la noi. Poti accesa site-ul http://www.crockpot-romania.ro pentru retete, dar te-astept cat de curand cu retete proprii pe care eu la randu-mi sa le incerc. Felicitari inca o data !

laura_n 1

03.03.2015, 14:36

Multumesc tare mult pentru sustinere si abia astept sa imi incant piticii si familia cu preparate delicioase! Multumesc mult!

Ina 1

05.03.2015, 11:08

felicitari, draga mea scumpicioasa!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04