Chec Battenberg

de Patty in Prajituri, 15 Ian 2017 | 3089 vizualizari

 

Ca la bucatarasi acasa

 

INGREDIENTE

  • 175 gr unt
  • 175 gr zahar pudra
  • 1 praf de copt
  • 175 gr faina
  • 65 gr faina de migdale
  • 3 oua 300 gr
  • pasta de zahar/martipan
  • colorant rosu
  • colorant galben
  • 200 gr mascarpone
  • 75 gr zahar pudra
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec Battenberg:

Se amesteca untul cu zaharul intr-un castron, se adauga praful de copt amestecat cu faina proaspat cernuta, faina de migdale si ouale. Se amesteca bine si se imparte aluatul in doua. In prima parte, se adauga colorant rosu, iar in celalalt, galben.Se captuseste o tava dreptunghiulara//patrata cu pergament, dupa ce a fost impartita in jumatate si se pun cele 2 compozitii. Se coc in cuptorul incalzit la 180 grade C, la inceput, apoi se micsoreaza focul la 160 grade C, timp de 30 de minute. Cand sunt coapte, se lasa mai intai sa se raceasca si se taie pe verticala in doua, apoi fiecare bucata in doua, pe mijloc.

Se unge o bucata galbena de chec cu crema de mascarpone mixat cu zahar pudra si se lipeste cu o bucata roz. Se asaza pe platou. Se ung ambele bucati pe toata suprafata cu crema de mascarpone si se asaza peste bucata roz o bucata unsa lateral cu crema, de care lipim o bucata galbena (ca la o tabla de sah).

Pasta de zahar/Martipanul se pune pe o hartie de pergament presarata cu zahar si se intinde atat cat este necesar ca sa acoperim prajitura, apoi se imbraca checul si se orneaza dupa plac.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec Battenberg" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

kytz 1

19.01.2017, 18:43

Frumoooos!

Patty 1

05.02.2017, 18:54

Cofetarul Vesel 1

25.08.2017, 10:44

super reteta!!!

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Chec cu nuci si stafide