Chec cu banane caramelizate si stafide - pentru Bucatarasi

de papabundetot in Dulciuri, 26 Apr 2015 | 587 vizualizari

 

Pentru ca astazi a fost Picnicul Bucatarasilor, desi timpul meu este extrem de limitat, nu ma puteam prezenta cu mana goala, asa ca aseara dupa ce am ajuns acasa, m-am pus pe treaba si am facut repede un chec pufos si aromat, pentru acest eveniment. Emotiile au fost cam mari pentru ca era prima data cand depaseam ecranul laptopului si ma intalneam fata in fata cu mare parte dintre ei, asa ca mi-am dorit cu atat mai mult sa fac ceva delicios pentru ei :)

 

INGREDIENTE

  • Am folosit:
  • 8 oua
  • 7+3 linguri zahar
  • 14 linguri faina
  • 6 linguri ulei
  • 250 g iaurt
  • 1 plic praf de copt
  • 2 banane
  • o mana de stafide brune
  • cardamon verde macinat
  • nucsoara sofran
  • 2 linguri apa de trandafiri
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu banane caramelizate si stafide - pentru Bucatarasi:

Prima data am taiat bananele cubulete mici si impreuna cu stafidele, 3 linguri zahar, cardamonul verde si nucsoara, le-am pus intr-o tigaie la foc mic pentru a le carameliza putin. Dupa ce au fost gata si zaharul s-a topit, le-am scos putin la aer pentru a se racori si am trecut la chec.

Am separat galbenusurile de albusuri, galbenusurile le-am frecat bine cu zahar, am adaugat apoi  uleiul, iaurtul, am omogenizat totul bine. Sofranul l-am pus intr-un paharel in 2 linguri apa de trandafiri, apoi l-am adaugat si pe el galbenusurilor.La final am adaugat faina cu praful de copt si am amestecat usor cu o spatula.

Am batut albusurile spuma cu un praf de sare si le-am incorporat usor in amestecul de galbenusuri. Am turnat aluatul in 2 tavi de chec, aproximativ jumatate din el,am pus apoi bananele si stafidele caramelizate si restul de aluat. Am dat tavile la copt in cuptorul incins dinnainte si le-am lasat acolo aproximativ 30-40 minute (depinde de cuptor),pana au trecut testul cu scobitoarea.

Sper ca bucatarasilor sa le fi placut checul meu, oricum eu l-am pregatit cu mare drag pentru ei :)

Pofta mare!

 

RETETA IN IMAGINI

Chec cu banane caramelizate si stafide - pentru Bucatarasi-0
Chec cu banane caramelizate si stafide - pentru Bucatarasi-1
Chec cu banane caramelizate si stafide - pentru Bucatarasi-2
Chec cu banane caramelizate si stafide - pentru Bucatarasi-3
Chec cu banane caramelizate si stafide - pentru Bucatarasi-4
Chec cu banane caramelizate si stafide - pentru Bucatarasi-5
Chec cu banane caramelizate si stafide - pentru Bucatarasi-6
Chec cu banane caramelizate si stafide - pentru Bucatarasi-7
Chec cu banane caramelizate si stafide - pentru Bucatarasi-8

COMENTARII (11)

MotanLaOale

MotanLaOale 1

26.04.2015, 11:03

bun bun

mirela0911

mirela0911 1

26.04.2015, 16:45

Ce bun o fi fost!

Rocsi

Rocsi 1

26.04.2015, 21:37

Cred ca a fost super bun!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!