Chec cu banane si visine

de Luckycake in Prajituri, 8 Iul 2014 | 2077 vizualizari

 

Un chec la loc de cinste in bucataria mea :) De cele mai multe ori imi raman banane care se innegresc, sunt foarte bune, stiu, dar asta nu il convinge si pe piticul meu sa le manance. Asa ca incepe transformarea lor in pancakes, sau iaurt cu banane si gem, sau smoothie, sau de cele mai multe ori in chec cu banane. Si fiindca acum aveam si visine le-am adaugat si pe acestea.

 

INGREDIENTE

  • 250 gr faina
  • 150 gr unt moale, la temperatura camerei
  • 150 gr zahar
  • 3 oua la temperatura camerei
  • 1/2 plic praf de copt
  • 2 banane si jumatate bine coapte
  • 1 lingurita rom
  • 15 buc visine fara samburi amestecate cu o lingura de faina
  • Glazura :
  • 100 gr ciocolata
  • 70 gr unt
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu banane si visine:

Mixam untul cu zaharul pana se albeste si devine pufos, apoi adaugam pe rand cate un ou si mixam pana se incorporeaza . Adaugam bananele zdrobite bine cu furculita, pana cand sunt ca un pireu, si romul.Mixam pana se incorporeaza, adaugam faina amestecata cu praful de copt. Dupa ce am amestecat toate ingredientele , punem hartie cerata in forma de chec apoi jumatate din aluat , visinele si apoi restul de aluat. Dam la cuptorul preincalzit la 180 grade timp de 40 minute sau pana trece testul scobitorii. Lasam checul sa se raceasca.

Pregatim glazura : topim ciocolata impreuna cu untul pe baie de aburi , amestecam, cand checul s-a racit , il putem orna cu glazura de ciocolata. Il dam la frigider o jumatate de ora sau pana se intareste glazura apoi il servim.

Enjoy!

 

COMENTARII (21)

mihaelalalala

mihaelalalala 1

09.07.2014, 11:45

Luckycake

Luckycake 1

09.07.2014, 12:20

Dar s-a terminat prea repede

reisnaor_2006

reisnaor_2006 1

01.09.2014, 12:11

il ador

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!