Chec cu ciocolata

de Adinacarla in Dulciuri, 25 Aug 2010 | 2253 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 400g zahar
  • 400g faina
  • 1/2 cana ulei
  • 1 cana apa sau lapte
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 lingurita zeama de lamaie
  • 2 lingurite cacao
  • 100g ciocolata cu lapte
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu ciocolata:

Am separat ouale si am inceput prepararea checului.

Am batut bine galbenusele cu zaharul adaugand treptat ulei si apa ( am folosit apa deoarece ultima data cand am folosit lapte mi-a iesit cam lipicios checul)

Albusele le-am batut spuma separat apoi le-am incorporat in compozitia obtinuta din galbenuse, zahar, apa si ulei. Am adaugat faina in ploaie si praful de copt stins cu zeama de lamaie.

Tava am tapetat-o cu hartie de copt si am turnat in ea compozitia...pastrand putin compozitie in vas pe care am amestecat-o cu cacao. Am turnat si restul de compozitie peste cea din tava si am introdus tava la cuptor. Dupa 5 minute am scos tava din cuptor si am pus pe blat patratele de ciocolata. Am reintrodus dinou tava in cuptor si am lasat-o acolo pana cand checul s-a copt si a trecut testu scobitorii...

 

RETETA IN IMAGINI

Chec cu ciocolata-0
Chec cu ciocolata-1
Chec cu ciocolata-2
Chec cu ciocolata-3

COMENTARII (12)

nadina73

nadina73 1

26.08.2010, 01:00

bun si noua ne place mult asa ca 5 furcu mari

Adinacarla

Adinacarla 1

26.08.2010, 02:11

multumesc nadina

Corinuta

Corinuta 1

26.08.2010, 14:31

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!