Chec cu cocos

de ela in Prajituri, 21 Oct 2014 | 1266 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 5oua
  • 1cana zahar pudra+1/2 cana
  • 100gr unt moale
  • 1cana lapte
  • 2cani faina
  • 3linguri cacao
  • 1lingurita esenta vanilie
  • 100gr fulgi de cocos
  • 1plic praf de copt
  • 1plic zahar vanilat
  • 80gr caise confiate(pot fi si proaspete sau alt fruct)
  • 1praf de sare
  • 150gr ciocolata menaj+50ml lapte+50gr unt +1lingura coniac - pentru glazura
  • ciocolata alba rasa pentru decor
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu cocos:

Caisele confiate se pun la hidratat intr-o ceasca cu apa fierbinte si se lasa minim o ora.Se scurg de apa si se taie marunt o parte,lasam cateva pentru ornat.
Separam albusurile de galbenusuri.
Mixam untul cu  1/2 cana de zahar pudra pana se albeste si devine cremos,apoi incorporam galbenusurile si punem esenta de vanilie.
Mixam albusurile cu un praf de sare pana se intaresc,apoi adaugam treptat o cana de zahar pudra(folosim aceiasi cana pentru a masura toate ingredientele din reteta).Punem spuma pezte crema de unt si amestecam usor,apoi adaugam nuca de cocos si zaharul vanilat.
Faina o amestecam cu cacaoa si praful de copt si le cernem,apoi le incorporam in compozitia de mai sus.Adaugam laptele,apoi punem fructele confiate si amestecam usor la final.
Punem compozitia intr-o forma mai mare de chec tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit cam 50-60minute(facem trstul cu scobitoarea).
Scoatem din cuptor si lasam sa se racoreasca putin.Intre timp facem glazura:topim ciocolata,adaugam untul si lingura de coniac,apoi laptele .Punem glazura peste chec cand s-a racit putin.Ornam cu fulgi de ciocolata alba si fructe confiate.Servim langa o cafea sau o cana de lapte.

 

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Chec cu cocos 348232
retete culinare - Chec cu cocos 348233
retete culinare - Chec cu cocos 348234
retete culinare - Chec cu cocos 348235

COMENTARII (21)

ela 1

22.10.2014, 09:01

anca_rm 1

22.10.2014, 15:15

cat de bine arata

noiinbucatarie 1

02.11.2016, 19:39

trebuie sa fie foarte bun!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D