Chec cu dulceata de gutui

de T I M E A in Dulciuri, 12 Feb 2014 | 4322 vizualizari

 

Daca aveti musafiri si vreti sa faceti un desert rapid va propun acest chec foarte simplu combinat cu un borcan de dulceata de gutui sau orice alta dulceata cu fructe intregi. E bun de servit atunci cald sau a doua zi dimineata langa cafea, normal :)

 

INGREDIENTE

  • 2 oua
  • 100 gr zahar
  • 175 gr faina
  • 1/2 cana ulei
  • 1/2 cana lapte
  • 1 lingurita praf de copt
  • un varf de cutit sare
  • un borcan dulceata de gutui (eu am avut facut de mine, dar puteti folosi si cumparat)
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu dulceata de gutui:

Mixam albusurile spuma cu un praf de sare. Adaugam zaharul si mai mixam 2-3 minute pana se topeste zaharul. Adaugam apoi galbenusurile amestecate cu uleiul, apoi laptele si mixam dupa fiecare.

La final incorporam treptat faina amestecata cu praful de copt, folosind o spatula si amestecand usor sa nu se lase spuma.

Turnam compozitia intr-o tava mica de chec tapetata cu hartie de copt. Punem jumatate dn fructele din dulceata si apasam din loc in loc sa intre in aluat.

Dam tava la cuptorul preincalzit la 170 de grade timp de 30-35 de minute sau pana trece testul cu scobitoarea.

Scoatem din cuptor si imediat ce s-a racit putin scoatem blatul pe un platou.

Turnam tot siropul de la dulceata peste chec si asezam deasupra si fructele ramase din dulceata. 

Feliem si servim!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Chec cu dulceata de gutui 297776
retete culinare - Chec cu dulceata de gutui 297777
retete culinare - Chec cu dulceata de gutui 297778
retete culinare - Chec cu dulceata de gutui 297779
retete culinare - Chec cu dulceata de gutui 297780

COMENTARII (30)

laura_n 1

13.02.2014, 21:21

deliciu, mai ales cu dulceata de gutui...yuuuum

T I M E A 1

13.02.2014, 22:08

Ma bucur ca va place

mena29 1

16.02.2014, 18:27

Deliciu!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29