Chec cu lamaie si afine

de Criss in Dulciuri, 4 Noi 2014 | 1157 vizualizari

 

Desi nu sunt o fana a checurilor, acesta m-a cucerit de la prima degustare. Foarte aromat, cu o textura usor umeda, dulce-acrisor, ce mai, combinatia de lamaie cu afine este una fericita si face duntr-un banal chec un desert spectaculos.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente:
  • 4 oua
  • 150 g unt
  • 200 g zahar pudra
  • 300 g faina
  • 1 plic praf de copt
  • coaja si zeama de la o lamaie mare
  • 150 g afine
  • Glazura:
  • sucul de la o jumatate de lamaie
  • 4-5 linguri zahar pudra
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu lamaie si afine:

Mai intai se pregateste o forma de guguluf care se unge cu unt si se tapeteaza cu faina.  Intr-un bol se mixeaza untul moale cu zaharul pudra. Se adauga apoi pe rand ouale intregi si se mixeaza bine. Se rade coaja unei lamai, apoi se adauga faina amestecata cu praful de copt alternand cu sucul de lamaie. Jumatate din compozitie se pune in forma de guguluf.

Compozitia e destul de vartoasa, nu seamana cu cea de pandispan deci trebuie intinsa cu lingura. Se pun afinele congelate, apoi restul de aluat. (Afinele nu se decongeleaza pentru a nu colora prajitura mai mult decat e nevoie.) Se introduce tava in cuptorul preincalzit si se coace prajitura 40 minute. Se face testul cu scobitoarea. Cand e gata, se rastoarna pe un gratar si se lasa sa se raceasca apoi se glazureaza.  Pentru glazura se amesteca sucul de lamaie cu zaharul pudra pana cand are consistenta potrivita. Se decoreaza cu afine.

 

RETETA IN IMAGINI

Chec cu lamaie si afine-0
Chec cu lamaie si afine-1
Chec cu lamaie si afine-2
Chec cu lamaie si afine-3
Chec cu lamaie si afine-4
Chec cu lamaie si afine-5

COMENTARII (24)

tanyapatap

tanyapatap 1

05.11.2014, 15:18

tarasmariana

tarasmariana 1

06.11.2014, 03:21

Criss

Criss 1

07.11.2014, 08:53

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!