Chec cu mere, nuci si stafide

de susu in Prajituri, 25 Feb 2011 | 2535 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3 oua
  • 225 g zahar brun
  • 225 g zahar alb
  • 375 ml ulei
  • 450 g faina alba (eu am pus o parte neagra)
  • Esenta de vanilie
  • 1 lingurita bicarbonat stins sau nu
  • 1 lingurita plina cu scortisoara
  • Un praf de sare
  • 400 g mere curatate si taiate cubulete
  • 120 g nuci taiate marunt
  • 120 g stafide
  • Esenta de rom
  • 2 cuisoare macinate
  • Cognac
  • Coaja de lamaie
  • Coaja de portocale
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu mere, nuci si stafide:

Merele le-am amestecat cu esentele, cognacul, putina scortisoara si zema de lamaie. Ouale se mixeaza cu zaharul, uleiul si apoi se incorporeaza faian cu lingura amestecand usor. Adaugam bicarbonatul, restul de scortisoara, sarea, nucile, stafidele, cuisoarele, coaja de portocala si merele. Amesetcam usor sa nu se zdrobeasca cubuletele de mere si se varsa intr-o forma tapetata. Se da la cuptor pentru mai bine de 1 ora la foc mic. Compozitia aluatului este foarte groasa dar rezultatul este unul bun. Un chec foarte aromat pe care am sa-l mai fac si alta data.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Chec cu mere, nuci si stafide 87577
retete culinare - Chec cu mere, nuci si stafide 87578
retete culinare - Chec cu mere, nuci si stafide 87579
retete culinare - Chec cu mere, nuci si stafide 87580
retete culinare - Chec cu mere, nuci si stafide 87581
retete culinare - Chec cu mere, nuci si stafide 87582
retete culinare - Chec cu mere, nuci si stafide 87583

COMENTARII (18)

zaharia_mihaela2005 1

26.02.2011, 00:31

f bun cu mere

mamaieelena 1

26.02.2011, 00:34

gustos

adry88 1

12.06.2011, 13:47

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55