Chec cu mere si crema de lamiie

de janet in Prajituri, 26 Mar 2010 | 4203 vizualizari

 

Este un chec simplu, la mijloc cu felii de mere, iar drept glazura am folosit crema de lamaie. Este delicios si aratos! (zic eu)

 

INGREDIENTE

  • -4 oua
  • -un pahar de ulei (200 gr)
  • -un pahar de apa
  • -2 pahare cu zahar
  • -2 mere
  • -2 linguri de cacao
  • -un pliculet de praf de copt
  • -faina, cat sa iasa un aluat mai grosut, care sa curga.
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu mere si crema de lamiie:

Intr-un vas batem bine ouale cu zaharul pina se face ca o crema,adaugam uleiul, cite putin amestecind mereu, cind l-am terminat adaugam apa si apoi faina amestecata cu praful de copt.
Intr-o tava de cozonac(mai mare)unsa cu unt,punem jumatate din compozitie, peste, punem merele taiate rondele subtiri,in forma de scarita, peste mere punem compozitia ramasa amestecata cu cacao.
Punem la cuptorul incins cam 25-30 de min. Cind s-a copt il lasam sa se racoreasca si punem deasupra glazura de lamaie.
Peste glazura am pus felii de kiwi si visine din visinata.

 

RETETA IN IMAGINI

Chec cu mere si crema de lamiie-0
Chec cu mere si crema de lamiie-1
Chec cu mere si crema de lamiie-2

COMENTARII (7)

janet 1

27.03.2010, 14:52

Fetelor,daca ati sti cit de bun esteeeee......!

susu 1

28.03.2010, 00:33

janet vreau si eu o felie

janet 1

28.03.2010, 14:30

Sigur,Susu ,cu multa placere.......de s-ar putea....!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Terina cu cascaval si carne de pui

Terina cu...

ieri la 15:04

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

pe 06.12 la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

pe 06.12 la 20:20