Chec cu merisoare

de ianculubita in Dulciuri, 28 Feb 2013 | 569 vizualizari

 

Dragele mele,pentru ca maine am o intalnire importanta cu niste medici,vreau sa fiu prima persoana care va ofera pe tava inima de om batran,dar care se simte mereu tanara;
La multi ani,aceasta zi de 1Martie sa va aduca numai bucurii,sa fiti fericite si iubite de cei apropiati.!!!!
Aceasta nu este o reteta deosebita,doar prezentarea este mai altfel.

 

INGREDIENTE

  • 4oua
  • 11/4ceasca faina
  • 1ceasca zahar
  • 2linguri apa calda
  • 1/2lingurita scortisoara
  • 1varf lingurita praf de copt
  • 1praf de sare
  • 1zahar vanilat
  • coaja de lamaie
  • 150g merisoare
  • frisca
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu merisoare:

Galbenusurile se freaca  bine bine cu zahar,vanilie,scortisoara,coaja de lamaie si apa calda;

adaugam albusurile batute spuma cu un praf de sare,apoi faina cu praful de copt,amestecand cu o spatula;

punem jumatate din compozitie in forma de tort unsa si tapetata cu faina,deasupra merisoare,acoperim cu restul compozitiei si lasam la cuptor 30-40 min iar dupa ce s-a racit ornam dupa preferinta.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Chec cu merisoare 207581
retete culinare - Chec cu merisoare 207582
retete culinare - Chec cu merisoare 207583
retete culinare - Chec cu merisoare 207584
retete culinare - Chec cu merisoare 207585
retete culinare - Chec cu merisoare 207586
retete culinare - Chec cu merisoare 207587
retete culinare - Chec cu merisoare 207589

COMENTARII (13)

MotanLaOale 1

01.03.2013, 09:22

alba_zori 1

04.03.2013, 18:14

ce frumos chec!

Angelina_Elena 1

06.03.2013, 10:51

si frumos si bun!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE: