Chec cu morcovi si nuca

de Angelina_Elena in Prajituri, 12 Oct 2011 | 1913 vizualizari

 

Iata ca putem folosii si altfel morcovii....nu doar in supe,ciorbe,salate,ci si ca desert...Si vreau sa va spun ca a iesit un desert tare buuun!!!:)reteta o am de pe site-ul reteteinimagini.ro(reteta originala nu are umplutura)

 

INGREDIENTE

  • 1 pahar si jumatate faina
  • 1 pahar si jumatate zahar
  • 1 pahar ulei
  • 1 pahar si jumatate morcov ras
  • 3 oua
  • 1 linhurita praf de copt
  • 1 lingurita bicarbonat
  • 1 praf de sare
  • jumatate lingurita scortisoara
  • UMPLUTURA:
  • 100 grame nuca taiata marunt
  • 50 g unt topit
  • 2 linguri si jumatate faina
  • 3 linguri zahar
  • putina scortisoara
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu morcovi si nuca:

Intr-un vas amestecam faina, zaharul, praful de copt ,bicarbonatul, praful de sare si scortisoara. Adaugam morcovii, amestecam bine, apoi adaugam uleiul si ouale. Se amesteca cu o lingura de lemn (la inceput va fi mai uscat, dar pe parcurs morcovii lasa zeama).Tapetam o tava de chec cu hartie de copt si putin ulei. Punem compozitia in tava si bagam la cuptorul incalzit.

In alt vas amestecam untul topit cu zaharul, adaugam nucile maruntite, faina si scortisoara. Amestecam bine. Dupa ce am terminat cu umplutura, ne uitam in cuptor sa vedem daca checul s-a inchegat putin deasupra. Daca s-a inchegat, deasupra lui punem usor umplutura de nuca. Atentie!!! NU apasam...deoarece umplutura va intra singura in compozitie. Bagam tava din nou la cuptor si lasam 35-40 de minute pana cand este copt, facem testul cu scobitoarea. Dupa ce s-a copt, il scoatem din cuptor si il mai lasam in tava pana se raceste putin.

Se decoreaza cu zahar pudra.

 

TIPS-URI

1

Pentru a masura ingredientele folosim un pahar de 250 ml.

RETETA IN IMAGINI

Chec cu morcovi si nuca-0
Chec cu morcovi si nuca-1
Chec cu morcovi si nuca-2
Chec cu morcovi si nuca-3

COMENTARII (22)

Angelina_Elena 1

13.10.2011, 22:25

Cris draga mea iti dau cu mare drag

MIUTA 1

13.10.2011, 22:43

Foarte bun,imi place

Angelina_Elena 1

14.10.2011, 20:46

Multumesc Miuta

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Terina cu cascaval si carne de pui

Terina cu...

ieri la 15:04

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

pe 06.12 la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

pe 06.12 la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

pe 06.12 la 19:41