Chec cu piure de castane

de anca_rm in Prajituri, 13 Ian 2014 | 763 vizualizari

 

Acum ceva vreme Laura a postat o reteta de chec cu castane .
Am incercat si eu ceva , este foarte bun si aromat .

 

INGREDIENTE

  • -5 oua mai mari
  • -3 linguri zahar
  • -200 gr piure castane
  • -2 linguri apa
  • -2 linguri ulei
  • -1 lingura cacao
  • -5 sau 6 linguri faina
  • -un praf de copt
  • -un praf de sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu piure de castane:

 

Piureul de castane daca este congelat trebuie decongelat si amestecat sa nu ramana gogoloase cu ajutorul unei furculite.

 Pregatim 1 tava de chec sau alta forma

 Incalzim cuptorul la 180  grade

 Ouale le separam , iar albusurile le batem cu un praf de sare si zaharul . Adaugam galbenusul si lasam deoparte mixerul .

 Cu o lingura de lemn amestecam prin rasturnare si adaugam faina , uleiul, praful de copt si piureul de castane .

 Omogenizam bine .

 3/4din compozitie o turnam in tava , iar in cealalta punem cacao si incorporam

 Pe mijlocul aluatului din tava punem ceea ce mai avem in castron si dam tava la cuptor pentru 20-25 minute . Trebuie sa facem testul cu scobitoarea.

 

 

TIPS-URI

1

se poate folosi piure de castane din borcan

2

au iesit doua tavi mici , dar daca 20x10

RETETA IN IMAGINI

Chec cu piure de castane-0
Chec cu piure de castane-1
Chec cu piure de castane-2
Chec cu piure de castane-3
Chec cu piure de castane-4
Chec cu piure de castane-5
Chec cu piure de castane-6

COMENTARII (17)

Rocsi

Rocsi 1

13.01.2014, 19:46

Mmm ce bun

anca_rm

anca_rm 1

14.01.2014, 09:27

va multumesc pentru apreciere

anca_rm

anca_rm 1

14.01.2014, 09:28

Laura si eu , ador piureul de castane

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!