Chec cu zmeura

de Rocsi in Prajituri, 20 Mai 2011 | 3701 vizualizari

 

Daca tot sunt maine Sfintii Constantin si Elena am zis sa va ofer ceva dulce...Va urez tuturor celor ce poarte aceste nume un sincer si calduros La multi ani!!!Si pentru doamne cate un fir de liliac !!

 

INGREDIENTE

  • 3 oua
  • 3 albusuri de ou
  • 50 gr unt
  • 3 sferturi de cana zahar
  • 3 sferturi de cana apa minerala(puteti pune si lapte daca aveti la indemana)
  • 1 lingura cacao
  • 1 praf de copt
  • 1 esenta rom
  • 3 cani si jumatate faina(va poate intra mai putin,sau mai mult)
  • 150 gr zmeura
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu zmeura:

Untul il topim apoi il lasam sa se raceasca.

batem ouale spuma cu albusurile.

apoi adaugam si zaharul treptat si mixam pana ce acesta se topeste.

punem untul topit si esenta de rom.

adaugam si apa minerala si mai mixam putin.

apoi punem praful de copt ,iar spre final faina ,pe care o incorporam treptat pana obtinem consistenta dorita la aluat.

spalam zmeura in mai multe ape si o scurgem bine.

ungem o tava de chec cu putina margarina si o tapetam cu faina(sau cu hartie de copt,depinde de forma de chec).

punem 3 sferturi din compozitie in tava.

restul de un sfert o amestecam cu cacaua.

turnam si compozitia cu cacaua si o marmoram cu cea alba.

deasupra asezam zmeura.

dam in cuptorul incins,la o temperatura potrivita pana ce checul este copt(faceti testul cu scobitoare).

il scoateti,il lasati sa se racesca apoi serviti!!

 

RETETA IN IMAGINI

Chec cu zmeura-0
Chec cu zmeura-1
Chec cu zmeura-2
Chec cu zmeura-3
Chec cu zmeura-4

COMENTARII (32)

Rocsi

Rocsi 1

04.06.2011, 21:26

dey

mihaelar63

mihaelar63 1

15.06.2011, 10:43

ce bun !!!

Rocsi

Rocsi 1

15.06.2011, 11:15

mihaela

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!