Chec de post

de Dana Cristea - pusikmea in Prajituri, 30 Mar 2012 | 7592 vizualizari

 

Probabil o sa va intrebati, ce gust poate sa aiba checul de post, va pot spune ca este foarte foarte bun, pufos, cremos, delicos intr-un cuvant.Multumesc Miha pentru reteta.

 

INGREDIENTE

  • 1 cana de apa minerala ( puteti folosi si apa plata )
  • 1 cana de zahar
  • 2 cani de faina
  • 1/2 cana ulei
  • 1 praf de copt
  • zahar vanilat
  • in plus:
  • 2 linguri cacao
  • 2 linguri gem ( eu am pus de piersici )
  • pudra de vanilie
  • 3 linguri nuca de cocos
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec de post:

Se amesteca apa minerala cu zaharul, faina, uleiul si praful de copt pana se omogenizeaza compozitia.

Se imparte compozitia in 2 parti egale.

Se pune cacao, pudra de vanilie si gem intr-una din compozitii, iar in cealalta nuca de cocos.

Se tapeteaza tava cu hartie de copt sau se unge cu ulei si se tapeteaza cu faina, dupa care se toarna compozitia alba, iar peste ea cea cu cacao si cu ajutorul unei furculite se imprastie compozitia de cacao cu miscari circulare prin toata tava.

Se da tava la cuptorul preincalzit cca 40- 45 de minute.

Timpul de coacere poate fi diferit in functie de fiecare cuptor in parte, astfel se va face testul cu scobitoarea.

Se lasa sa se raceasca dupa care se poate taia.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Chec de post 154868
retete culinare - Chec de post 154869
retete culinare - Chec de post 154870

COMENTARII (36)

mirela0911 1

30.03.2012, 22:02

Delicios si bun!

Dana Cristea - pusikmea 1

03.04.2012, 11:54

multumesc tuturor

diaconta 1

03.04.2012, 12:59

Dana,da' ce poza super ai la avatar

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29