Chec din albusuri

de Constelatialeu in Dulciuri, 4 Iul 2015 | 894 vizualizari

 

Uite ca l-am executat si pe asta,ca prea aveam multe albusuri si nu-i vreme de bezele....

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru doua checuri in forma de cozonac
  • Chec cu stafide si rahat
  • 250 g albusuri
  • 200 g zahar
  • 230 g faina
  • 5 linguri ulei
  • 1/2 plic cu praf de copt cu sofran
  • 1 plic cu finesse vanilia bourbon
  • un praf de sare
  • stafide aurii si rahat colorat
  • zahar brun pentru presarat deasupra
  • Chec cu cacao
  • 250 g albusuri
  • 200 g zahar
  • 220 g faina
  • 2 linguri cacao
  • 1/2 plic praf de copt cu sofran
  • 1 plic cu finesse vanilia bourbon
  • un praf de sare
  • zahar brut pentru presarat deasupra
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec din albusuri:

Chec cu stafide si rahat : Albusurile cu un praf de sare se bat spuma tare,se adauga zaharul si se bate pana se obtine o bezea tare.Apoi adaugam uleiul si vanilia,amestecam usor pana se incorporeaza tot uleiul.La final adaugam faina cernuta si praful de copt,avand grija sa amestecam usor cu miscari de jos in sus.Tapetam o forma de cozonac cu hartie de copt si turnam compozitia,adaugam stafidele si rahatul taiat bucatele mici,cu ajutorul unei lingurite incorporam stafide le si rahatul.Deasupra presaram zahar brun.Dam forma la cuptorul preincalzit la 170 grade,este gata cand trece testul scobitorii.Se scoate di cuptor si se lasa la racit.

La fel procedam si la checul cu cacao,diferenta este ca oprim un sfert din compozitie si o amestecam cu cacao.Se taie rece.

 

RETETA IN IMAGINI

Chec din albusuri-0
Chec din albusuri-1
Chec din albusuri-2
Chec din albusuri-3
Chec din albusuri-4
Chec din albusuri-5
Chec din albusuri-6
Chec din albusuri-7
Chec din albusuri-8
Chec din albusuri-9

COMENTARII (14)

mirela0911

mirela0911 1

05.07.2015, 10:21

Ce inalt si pufos e!

-Licurici-

-Licurici- 1

05.07.2015, 20:55

Gicuta69

Gicuta69 1

06.07.2015, 08:44

Nu am facut pana acum chec din albusuri , dar ma tenteaza.Arata foarte bine!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!